Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone 8, 8 Plus en iPhone X werken volgens het Qi protocol. Dit betekent dat draadloos opladen mogelijk is. Een handige toepassing, omdat in veel cafés, hotels en op luchthavens gecertificeerde opladers aanwezig zijn. Xiaomi heeft een spotgoedkope draadloze oplader voor deze toestellen ontwikkeld. Voor een bedrag van slechts €12,80 heb je deze accessoire in huis.

Xiaomi staat bekend als een Chinese smartphonefabrikant. Daarnaast produceert het bedrijf tablets en richt het zich op de wereldtechnologie. Het nieuwste toestel van Xiaomi is draadloos op te laden. Het is dan ook logisch dat het bedrijf een draadloze oplader heeft ontwikkeld. De oplader werkt niet alleen prima met het nieuwste Xiaomi toestel, ook werkt het samen met de Qi technologie in andere toestellen. Dit is draadloos opladen volgens de meest moderne mobiele technologie. Goed nieuws: de iPhone 8 en iPhone 8 Plus maar ook de prijzige iPhone X maken hier gebruik van.

Zo werkt draadloos opladen

Het draadloos opladen is vooral in de Verenigde Staten enorm populair. In bepaalde fastfoodketens zijn tafels uitgerust als complete Qi oplader. Hierbij leg je het toestel op de tafel en wordt het direct opgeladen, zonder het aansluiten van een kabel. Ook autofabrikanten bouwen steeds vaker een Qi gecertificeerde oplader in, zodat je tijdens het autorijden de smartphone automatisch oplaadt.

Tip: iPhone kopen los toestel - vergelijk alle prijzen

Wie de Xiaomi oplader koopt, kan zijn iPhone hier redelijk snel mee opladen. De oplader levert een maximaal vermogen van 7,5 watt, vergelijkbaar met officiële Apple draadloze opladers. Apple heeft voor Qi opladen van een los iPhone 8 toestel gekozen voor een maximaal vermogen van 7,5 watt. Sneller is niet mogelijk, daarom heb je met de Xiaomi oplader voldoende vermogen.

Het is belangrijk dat tijdens het draadloos opladen geen magnetische houders of andere voorwerpen tussen de iPhone en de oplader liggen. Deze kunnen de oplaadprestaties verminderen. Zit de iPhone in een hoesje met creditcards of beveiligings badges, dan is het beter om deze eerst te verwijderen.

Tijdens het opladen kan de iPhone warm worden. Dit is iets dat niet alleen bij draadloos maar ook bij bekabeld opladen voorkomt. Wanneer de batterij te warm wordt kan de software het opladen vanaf 80% beperken. Zodra de temperatuur van de batterij daalt, wordt het toestel verder opgeladen.

Xiaomi draadloze oplader kopen

De Xiaomi draadloze oplader, geschikt voor de nieuwste iPhone toestellen, is verkrijgbaar voor een prijs van €12,80. Deze oplader is nog niet overal verkrijgbaar. Wie de Xiaomi draadloze oplader niet kan vinden, kan ook kiezen voor een merk als Belkin of PWR4U. Deze draadloze opladers hebben een goede samenwerking met Apple toestellen en werken hiermee efficiënt. Let bij de aanschaf van een draadloze oplader altijd op ondersteunende toestellen.

Vergelijk ook: iPhone 8 abonnementen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer