Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Op de meeste moderne iPhones is het mogelijk om je batterij draadloos op te laden. Het is dan dus niet meer nodig om een laadkabel in de laadpoort van je iPhone te steken. Dat is ook een voorproefje op de toekomst, want er gaan al jarenlang geruchten dat Apple zou overwegen om de Lightning-poort helemaal van de iPhone te verwijderen. De Europese wetgeving die binnenkort in werking treedt, verbiedt Apple bovendien om nog iPhones met een Lightning-ingang te verkopen. Apple moet overstappen naar USB C, maar dat zal mogelijk van korte duur zijn. Dit is wat je moet weten over draadloos opladen.

iPhone draadloos opladen

De kans dat je in de toekomst je iPhone alleen nog draadloos kunt opladen, is groot. De meeste toestellen van de afgelopen jaren ondersteunen deze functie. Je hebt geen kabel meer nodig. Het enige wat je nodig hebt, is een MagSafe draadloze oplader. Daarnaast is het ook mogelijk om je iPhone op te laden met een Qi-gecertificeerde draadloze oplader. Handig, want Qi werkt ook op Android toestellen. Het is een universele manier van draadloos opladen die ondersteund wordt op ieder toestel met draadloos opladen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Zo werkt draadloos opladen

Draadloos opladen betekent natuurlijk niet dat er opeens stroom op een magische manier draadloos uit je stopcontact komt. Je moet de oplader zelf nog wel met een kabel aansluiten op het stopcontact. Tussen de oplader en je iPhone heb je geen kabel meer nodig. De oplader heeft namelijk een elektromagnetische spoel, die eveneens in de modernere iPhones te vinden is. Als je de twee spoelen op elkaar legt, kan er energie worden uitgewisseld.

Dit is dan ook wat je voelt als je de iPhone op de draadloze oplader legt. Bij het aankoppelen voel je al dat de magneten elkaar aantrekken. Door je iPhone met het scherm naar boven op de oplader te leggen, begint je iPhone binnen een paar seconden met opladen. Je kunt op verschillende manieren vaststellen dat je iPhone aan het opladen is. Zo zie je bijvoorbeeld een animatie op het scherm verschijnen. Bij nieuwere iPhones met Dynamic Island verschijnt de animatie aan de bovenkant van je toestel. Daarnaast zie je ook in het batterij-icoontje een bliksemschicht staan, wat betekent dat het toestel aan het opladen is.

Ondersteuning voor draadloos opladen

Om je iPhone draadloos op te kunnen laden, heb je een geschikte iPhone draadloze oplader nodig. Verder moet je iPhone het draadloos opladen wel ondersteunen. De nieuwere iPhones hebben deze mogelijkheid al jaren. Gebruik je nog een iPhone 7 of ouder? Dan is het helaas niet mogelijk om je iPhone draadloos op te laden. De iPhone 8, iPhone X en nieuwer hebben wel een ingebouwde spoel, zodat je je iPhone draadloos kunt opladen.

Mocht het niet lukken om je iPhone draadloos op te laden, probeer je smartphone dan nog eens op de oplader te leggen. Soms moet je een beetje schuiven om contact te maken. Heb je een dikker hoesje zonder MagSafe? Haal het hoesje er dan eerst van af of koop een MagSafe hoesje.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer