Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Minecraft Pocket Edition heeft het allemaal. Van gigantische torens, rollercoasters tot diepe grotten bouwen. Dat is de Minecraft: Pocket Edition.

Minecraft: Pocket Edition is sinds zijn eerste release in 2011 een ware hit in gaming land. Met ruim 4,5 sterren in de App Store staat de game hoog in de ranglijsten. Mojang is de ontwikkelaar van deze mobiele versie van Minecraft.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Gameplay Minecraft: Pocket Edition

Het doel van het spel blijft, net zoals de desktop versie, om virtuele bouwwerken te bouwen in een woestijnachtige omgeving. Ook in deze Pocket Edition van Minecraft zijn er overlevingselementen verwerkt waar je te maken krijgt met honger, de onderwereld en drankjes brouwen. In de multiplayer modus is een cross-platform verwerkt waar zowel iOS als Android apparaten met elkaar of juist tegen elkaar kunnen spelen.

Toch verschilt de Minecraft: Pocket Edition in een aantal dingen van de PC versie. Diverse dingen zoals een stuk heldere afbeeldingen, verschillende soorten terreinen en exclusievere items. Het ontwikkelingsteam heeft aangegeven dat ze in de toekomst nog meer willen afwijken ten opzichte van de PC versie van Minecraft.

 

Het succes van Minecraft: Pocket Edition

In december 2013 bracht Mojang naar buiten dat de Pocket Edition van Minecraft ruim 16.5 miljoen keer gedownload was. De PC versie van Minecraft had op dat moment 10 miljoen versies verkocht.

Op 9 januari 2015 kwam er opnieuw een persbericht naar buiten van Mojang waarin stond dat de Pocket Edition ruim  30 miljoen keer was gedownload. Op dat moment was de PC versie 18 miljoen keer verkocht.

De applicatie van Minecraft staat doorgaans in de top 10, soms op nummer 1, van zowel de App Store en Google Play’s Best Paid Apps.

Minecraft: Pocket Edition downloaden iOS/Android

De Minecraft: Pocket Edtion is voor zowel iPhone/iPad als Android telefoons te downloaden.

Download hier de iOS versie voor iPhone en iPad 

Download hier de Android versie

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer