Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Sinds de iPhone SE uit is zijn veel mensen aan het speculeren waar de naam SE voor staat. De senior vice president marketing van Apple geeft antwoord.

Apple heeft gisteravond de iPhone SE aangekondigd. Het is de eerste iPhone die qua naam niet past in de reeks van opvolgende cijfers zoals we gewend zijn van Apple. Waar staat SE dan wel voor?

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Hier staat SE voor

De iPhone SE is een geval apart. 4-inch met dezelfde kwaliteiten als zijn grote broer de iPhone 6s. Naast de diverse specificaties valt de naam ook buiten de nummerreeks van de iPhones. Zowel op Twitter en Facebook waren de meningen verdeeld:

  • Super Encrypted (knipoog naar de fbi zaak)
  • Second Edition (knipoog naar Windows)
  • Search Edition
  • Senseless Edition

Al met al zaten de meeste mensen ernaast. Uiteindelijk kwam de senior vice president van de Apple Marketing afdeling met het verlossende antwoord. De iPhone SE staat voor Special Edition.  Dit is trouwens niet het enigste SE model dat Apple ooit heeft gemaakt. In 2009 werd er een Apple shuffle vernoemd als Special Edition.

iPhone SE Special Edition Twitter

Een speciale editie is de nieuwe iPhone SE zeker. Het nieuwe 4-inch toestel is gemaakt van metal en glas en heeft ronde hoeken. De meest opmerkelijke veranderingen zijn de vinden in de specificaties. Met een A9 chip, NFC-functie en een 12 MP camera is de nieuwe iPhone SE voorzien van de snelste specificaties en kan het toestel tippen aan de snelheid van de iPhone 6s (plus). Bekijk hier meer specificaties van de iPhone SE.

Prijs iPhone SE

De iPhone SE is verkrijgbaar in de kleuren spacegrijs, zilver, goud en roségoud. De nieuwe iPhone is te koop in twee variaties:

  • 16GB iPhone SE: €489
  • 64GB iPhone SE: €589

Bekijk hier de laatste iPhone SE prijzen en abonnementen!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer