Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wanneer je iPhone of iPad is vastgelopen wil het soms helpen om deze te herstellen. Maar in sommige gevallen, kan het voorkomen het apparaat blijft vastzitten in de herstelmodus. Lees in dit artikel hoe je deze cirkel doorbreekt en ontsnapt aan het inception gevaar.

Vastgelopen iPhone of iPad herstellen

Wanneer je iPhone of iPad even aan een grondige nieuwe start toe is, kan het soms wel eens helpen om het apparaat geforceerd te herstarten. Dit doe je door de home- en vergrendelknop gelijktijdig ingedrukt te houden. Na het verschijnen van het Apple-logo gaat de geforceerde herstart van start. Vaak is dit genoeg en verlopen alle processen van je Apple-apparaat weer op rolletjes. Het kan echter voorkomen dat het toestel ook vastloopt tijdens de herstart. Het witte of zwarte scherm met het Apple-logo verschijnt in beeld, maar er komt verder geen actie. Wanneer dit gebeurd zijn er twee verschillende oplossingen. De eerste oplossing werkt alleen voor toestellen die geen toegangscode hanteren. Door je iPhone of iPad aan te sluiten aan je computer kun je weer verder met herstellen of het terugzetten van een reservekopie.

Lees ook: Apple Music jaarabonnement vanaf 99 euro

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Wat moet ik doen wanneer mijn iPhone vastloopt tijdens het herstellen?

Voor iedereen die wel een toegangscode gebruikt, is er ook een oplossing. Met behulp van iTunes is het mogelijk te ontsnappen uit de herstelmodus

  1. Verbind je iPhone of iPad met je computer en open iTunes

  2. Houd de home- en vergrendelknop van je toestel drie seconden ingedrukt

  3. Laat de knoppen even los en druk deze vervolgens weer in. Deze keer dien je de home- en vergrendelknop tien seconden ingedrukt te houden.

  4. Laat weer even los en ga dan verder met de homeknop. Druk deze dit keer vijftien seconden in

  5. Wanneer je dit allemaal hebt gedaan verschijnen het iTunes-logo en Lightningkabel in beeld

  6. Met dit verfrissende nieuwe beeld is de redding nabij. Volg de instructies in iTunes op je computer en je iPhone zal snel weer klaar zijn voor gebruik

Lees ook: iPhone aan- of uitschakelen met defecte aan/uit knop

Door met deze tips de herstelstand te doorbreken kun je jouw iDevice vanuit iTunes bedienen. Binnen iTunes kun je er weer voor kiezen je iPhone of iPad te herstellen. Neem hier echter wel even de tijd voor, want je toestel terugzetten naar de fabrieksinstellingen kan soms wel tot een uur in beslag nemen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer