Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wil je even rust van iPhone en deze uitschakelen, dan doe je dat gemakkelijk door de sluimerknop wat langer ingedrukt te houden. Maar wat nou als deze knop defect is? Lees hier hoe je dit oplost en toch van je welverdiende rust kunt genieten.

iPhone uitschakelen zonder aan/uit knop

Wanneer de aan/uit knop van je iPhone defect is, dien je het aan- en uitschakelen op een andere manier aan te pakken. Hoewel deze manier niet direct zichtbaar is, is het zeker mogelijk om je toestel uitschakelen zonder de desbetreffende knop. Er zijn zelf meerdere manieren waar je uit kunt kiezen, afhankelijk van je toestel en iOS-versie.

Side note: Je iPhone weer aanzetten zonder aan/uit knop gaat heel eenvoudig: zodra je een uitgeschakelde iPhone op stroom aansluit, ontwaakt deze uit zijn slaap.

Lees ook: Batterijgebruik van een app bekijken op je iPhone en iPad

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Met het oog op het nieuwe iOS 11 beginnen we bij deze iOS-versie

  1. Allereerst: ga naar de Instellingen-app op je iPhone (iPad is ook mogelijk)

  2. Ga naar Algemeen en ga met een grote scrollende beweging helemaal naar beneden

  3. Onderaan bespeur je de optie Zet uit. Tik hierop en schakel je iPhone of iPad met de schuifknop uit

Als je nog niet in het bezit bent van iOS 11 of wanneer je toestel hier niet voor geschikt is, lees hier welke dat zijn, dan kun je jouw iPhone ook uitschakelen met AssistiveTouch.

  1. Schakel eerst AssistiveTouch in. Dit doe je door eerst naar Instellingen, Algemeen, Toegankelijkheid en tot slot AssistiveTouch te gaan

Lees ook: iPhone kapot? Dit kun je doen!

De stappen die hierna volgen zijn afhankelijk van welke iOS-versie je hebt en welk toestel je gebruikt.

- In iOS 11 tik je in AssistiveTouch op Apparaat, Meer en vervolgens op Herstart. De vraag of je jouw toestel wilt herstarten popt op. Druk op Herstart en klaar is Kees.

- Wanneer je een iPhone 7 hebt die nog op iOS 10 draait druk je in AssistiveTouch op Apparaat. Houd vervolgens met je vinger Vergrendel scherm ingedrukt en druk daarna op de volume-omlaag-knop op je scherm of aan de zijkant van je iPhone.

- Op toestellen die voor de iPhone 7 zijn verschenen en nog op een oudere versie van iOS draaien, houd je in AssistiveTouch de thuisknop ingedrukt terwijl je op de volume-omlaag-knop aan de zijkant van je toestel drukt.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer