Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Vraag jij je wel eens af: werkt iPhone zonder simkaart? Deze smartphone is dan goed te gebruiken. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een wifi-verbinding. Je kunt dan internetten, videobellen en apps gebruiken. Je kunt alleen niet bellen via het mobiele netwerk. We laten je zien hoe je een nieuwe iPhone activeert. Maar ook hoe je gebruik kunt maken van WhatsApp zonder simkaart.

Toegang tot de iPhone en activeren

Er zijn diverse redenen om geen simkaart te gebruiken. Misschien heb je er (tijdelijk) geen of gebruik je de iPhone voor heel andere zaken. Alle iPhone toestellen werken zonder aanwezige simkaart. Na het activeren van je toestel heb je gewoon toegang tot de iPhone en applicaties. Voor het activeren heb je echter wel een simkaart nodig. Deze kun je daarna eruit halen.

Zo activeer je een nieuwe iPhone:

  • Stop een simkaart in het toestel
  • Kies je land of regio
  • Selecteer een wifi netwerk

Zonder sim kun je het toestel niet activeren. Gelukkig is hier een oplossing voor. Leen van iemand anders een simkaart of regel een (gratis) simkaart.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

IPhone activeren zonder simkaart

Kun je de iPhone activeren zonder simkaart? Apple heeft de aanwezigheid van een simkaartje steeds verplicht. De smartphonefabrikant heeft aangegeven hier iets aan te willen doen. Het heeft al diverse tests uitgevoerd met het activeren zonder sim. Het is nog maar de vraag wanneer dit mogelijk is.

Er wordt vaak gezocht op iPhone activeren zonder simkaart met behulp van jailbreak/unlock. Hiermee doorbreek je de Apple beveiliging. Een jailbreak brengt geen risico's met zich mee. Mocht iets niet werken dan kun je terugkeren naar de officiële firmware van de Apple. Toch is het belangrijk om voorzichtig om te gaan met jailbreaken. Veel mensen lopen hierop vast. Ook verlies je hierbij de garantie op je iPhone. Niet handig wanneer je net een duur toestel hebt aangeschaft.

Je iPhone zonder simkaart gebruiken

Hoe werkt de iPhone waarin geen simkaart aanwezig is? Is je iPhone eenmaal geactiveerd, dan kun je desgewenst de simkaart verwijderen. Benieuwd of je kunt whatsappen zonder simkaart? Ja hoor, dit is gewoon mogelijk. Installeer WhatsApp en voeg een mobiel telefoonnummer toe. Het is belangrijk dat dit mobiele nummer nog niet aan een WhatsApp account gekoppeld staat. Ook moet je toegang hebben tot het mobiele nummer. Je ontvangt hier namelijk een activeringscode op. Na het activeren van WhatsApp kun je van alle functies gebruikmaken, óók zonder aanwezige simkaart in je toestel.

Een geactiveerde iPhone geeft je toegang tot iTunes en alle beschikbare applicaties. Zonder simkaartje heb je geen toegang tot bellen of sms’en. Gelukkig zijn hier diverse alternatieven voor. Bellen kan namelijk ook via WhatsApp, Facebook Messenger of een van de andere applicaties. Voor het ontvangen van berichten vertrouw je op diensten als WhatsApp, Telegram of Signal. Houd er rekening mee dat je geen sms berichten van bijvoorbeeld NL-Alert ontvangt. Hierdoor loop je mogelijk belangrijke informatie mis.

IPhone waar geen simkaartje inzit: de internetverbinding

Hoe zit het met de internetverbinding? Zonder aanwezigheid van een simkaart maak je gewoon gebruik van het wifi-netwerk. Thuis, op kantoor, een restaurant of in de stad: tegenwoordig is wifi bijna overal beschikbaar. Is wifi niet beschikbaar, dan heb je ook geen internet. Alleen met een simkaart kun je gebruik maken van mobiel internet. Je bent in dat opzicht wel een beetje afhankelijk van wifi netwerken.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer