Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Heb je een (nieuwe) iPhone en wil je hier WhatsApp op installeren? Leuk, want dit is de meest gebruikte berichten app wereldwijd! WhatsApp installeren op iPhone lukt niet: wat te doen? Bekijk hieronder mogelijke problemen en oplossingen.

WhatsApp downloaden voor iOS

IPhones werken op het iOS besturingssysteem. Daarom is het belangrijk om WhatsApp voor iOS te downloaden. Ga hiervoor naar de App Store en zoek naar WhatsApp. Tik op installeren: deze gratis berichten app installeert zichzelf op je iPhone.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

WhatsApp installatie lukt niet

Normaal verloopt de installatie probleemloos. In sommige gevallen krijg je de installatie niet voltooid. Je ziet een foutmelding of je kunt geen gebruik maken van WhatsApp. Omdat de problemen wisselend zijn, bespreken we deze hieronder uitvoerig.

Geen internetverbinding

Voor het downloaden van WhatsApp vanuit de App Store heb je een internetverbinding nodig. Controleer of je verbinding maakt via wifi of mobiele data. Is dat niet het geval, maak dan eerst verbinding. Voor het installeren heb je niet direct een verbinding nodig, maar wél voor het downloaden en instellen van WhatsApp. Wil je een eerdere back-up terugzetten, dan heb je zeker internet nodig.

Verbinding valt even weg

Je hebt het niet altijd in de gaten, maar je internetverbinding kan tijdens het installatieproces even wegvallen. Hierdoor wordt het proces gepauzeerd. Merk je dat de installatie of een eventuele app-update blijft hangen? Tik even op het WhatsApp icoontje. Vaak is dit voldoende om het proces weer te activeren.

Adblocker op je iPhone

Steeds meer smartphonegebruikers installeren een adblocker. Dit programma blokkeert vervelende advertenties op websites en in sommige apps. Een adblocker kan de installatie van WhatsApp bemoeilijken. Probeer daarom altijd eerst de adblocker uit te schakelen. Vaak is dit de oplossing van het probleem en kun je WhatsApp nu wel probleemloos installeren.

Ouderlijk toezicht

Met ouderlijk toezicht bepalen ouders welke apps het kind mag downloaden/ installeren. Hoewel er aan WhatsApp geen leeftijdsbeperking zit, kan het toch voorkomen dat ouderlijk toezicht te streng staat ingesteld. Ga naar instellingen > algemeen en kijk bij beperkingen. Zet ouderlijk toezicht tijdelijk uit (beperkingen uitschakelen).

Geen verbinding met de App Store

Het kan voorkomen dat de iPhone geen verbinding met de App Store maakt. Ga naar instellingen > iTunes en tik op App Store. Tik op Apple ID en kies voor log uit. Het is belangrijk om in te loggen met je juiste Apple ID. Probeer vervolgens om WhatsApp opnieuw te installeren.

App Store storing

Bij het uitbrengen van een populaire app of grote update kan er veel drukte op de service van Apple ontstaan. Door een Appstore storing is het soms niet mogelijk om WhatsApp te installeren. Ga naar de officiële website van Apple en bekijk of er sprake is van een iCloud storing of App Store storing. Is dit het geval, wacht dan een dag en probeer het opnieuw. Je kunt ook voor een rustiger tijdstip kiezen, bijvoorbeeld 's nachts (mocht je toch wakker zijn).

Onvoldoende opslagruimte

Heb je veel apps of media op je iPhone staan, dan is de opslagruimte mogelijk vol. bij onvoldoende vrije opslagruimte kun je geen nieuwe apps downloaden en installeren. Het is belangrijk dat je ruimte vrijmaakt. Controleer eerst hoeveel vrije opslag er nog is. Dit vind je binnen de instellingen app onder algemeen > info > beschikbaar. Heb je minder dan 1 GB opslagruimte, verwijder dan wat media en apps. Zo heb je weer voldoende ruimte voor het installeren van WhatsApp.

Geen mobiel nummer

Ter verificatie heb je voor Whatsapp een mobiel telefoonnummer nodig. Normaal heb je een simkaart met werkend nummer in je iPhone zetten. Is dit niet het geval, dan kun je het WhatsApp account niet verifiëren en activeren. WhatsApp is weliswaar op je iPhone geïnstalleerd, maar je kunt er niet veel mee. De oplossing: zorg voor een werkend telefoonnummer waar je ook toegang tot hebt. Na het verifiëren hoef je in principe geen gebruik meer te maken van dit telefoonnummer, tenzij je op een later moment WhatsApp opnieuw installeert.

WhatsApp storing

Hoewel het niks met de installatie te maken heeft, kan er toch sprake zijn van een WhatsApp storing. Wat merk je hiervan? Installeren lukt wel, maar het instellen niet. Soms is er sprake van een lokale of wereldwijde WhatsApp storing. Dat ligt aan de dienst zelf, niet aan jou iPhone of internetverbinding. Bekijk via internet of WhatsApp een storing heeft. Mocht dit zo zijn, dan moet je even wachten met het instellen van je nieuwe WhatsApp account.

WhatsApp op iPhone installeren lukt niet: praktische tips

Zorg dat je over voldoende accucapaciteit beschikt. Wanneer de batterij bijna leeg is, lukt het niet om een app te installeren. Het installeren vraag namelijk altijd iets van de energie van je iPhone.

Download en installeer altijd originele apps. Zorg dat je de enige echte WhatsApp app te pakken hebt en niet een namaakversie. In dit laatste geval lukt installatie niet of haal je een virus of schadelijke software binnen. Over het algemeen probeert Apple malafide apps te voorkomen, maar er kan er altijd eentje tussendoor glippen waardoor deze alsnog in de appstore belandt. Lees daarom ook reviews: zo zie je snel genoeg of het hier om een betrouwbare WhatsApp versie gaat.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer