Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met een reservekopie blijven al je WhatsApp gesprekken bewaard wat te doen wanneer het maken van een reservekopie niet werkt of je deze niet terug kunt zetten? Hieronder mogelijke problemen en oplossingen.

Een WhatsApp reservekopie maken

WhatsApp bewaart geen gesprekken op de server. Verwijderde berichten kun je dan ook niet terugzetten. Wil je dit toch, maak dan gebruik van de iCloud back up functie. Hiermee maak je een reservekopie van al je WhatsApp gesprekken. Dit werkt dit zo:

 • Open WhatsApp
 • Ga via instellingen naar chats
 • Tik op reservekopie
 • Selecteer maak nu reservekopie

Je kunt er ook voor kiezen om automatisch reserve kopieën te maken. Ga naar instellingen > chats > reservekopie en selecteer autom. Reservekopie. Kies hoe vaak WhatsApp een reservekopie moet maken.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Reservekopie maken werkt niet

Een WhatsApp reservekopie werkt niet. Wat te doen? Wees er zeker van dat iCloud Drive is ingeschakeld. Zo controleer je dit:

 • Open de instellingen op je iPhone
 • Tik op je naam
 • Selecteer iCloud

Controleer of iCloud Drive is ingeschakeld of schakel deze alsnog in.

WhatsApp kan reservekopie niet voltooien

Soms krijg je de melding: WhatsApp kan reservekopie niet voltooien. Wat is er aan de hand? Het kan aan de wifi-verbinding liggen, of misschien heb je mobiele data uitgeschakeld. Soms is het probleem niet terug te vinden. Probeer de hele reservekopie te wissen (op iCloud). Begin vervolgens opnieuw met het maken van een reservekopie. In veel gevallen is dit de oplossing voor het probleem.

Onvoldoende iCloud opslag

Een reservekopie vraagt om de nodige opslagruimte. Bij onvoldoende iCloud opslag krijg je hier een melding van. Bekijk eerst hoe groot de reservekopie is:

 • Ga naar instellingen en tik op je naam
 • Selecteer iCloud > beheer opslag > reservekopieën

Bekijk nu je iCloud opslagabonnement. Met een upgrade verhoog je de opslagruimte. Je kunt er ook voor kiezen om de grootte van de reservekopie te wijzigen. Een derde optie is het verwijderen van overtollige bestanden in iCloud Drive. Hiermee maak je direct meer opslagruimte vrij.

Terugzetten van een iCloud reservekopie

Het terugzetten van een WhatsApp reservekopie is niet zo moeilijk. Verwijder de WhatsApp applicatie van je iPhone en installeer deze opnieuw. Verifieer je telefoonnummer. Je kunt nu gebruik maken van de WhatsApp reservekopie op iCloud. Hiermee worden alle WhatsApp gesprekken teruggezet (vanaf de laatste reservekopie).

Reservekopie WhatsApp blijft hangen

Krijg je een foutmelding tijdens het terugzetten van de WhatsApp reservekopie? Verwijder WhatsApp en installeer deze opnieuw. Lukt het nog steeds niet? Controleer de softwareversie en of deze wel up-to-date is. Het is ook belangrijk dat je over een stabiele wifi-verbinding beschikt.

Blijft de reservekopie van WhatsApp hangen, dan zit er soms niks anders op dan het apparaat te wissen. Dit werkt op de volgende manier:

 • Tik op instellingen
 • Selecteer algemeen > stel opnieuw in
 • Voor je wachtwoord of toegangscode in

Het wissen kan enkele minuten duren. Daarna kun je de iPhone configureren als een nieuw apparaat. Installeer WhatsApp en kies voor reservekopie.

Blijf je problemen houden, neem dan contact op met de Apple support. Deze kunnen jou verder helpen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer