Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met een WhatsApp reservekopie (back-up) bewaar je belangrijke gesprekken. Soms blijft de reservekopie hangen of werkt niet. Wat te doen wanneer dit niet werkt? Ontdek de mogelijke problemen en wat je hieraan kunt doen.

WhatsApp back up maken iPhone

Laten we eerst eens beginnen met het maken van een WhatsApp back-up op de iPhone. Wanneer je de stappen niet goed volgt, is het ook niet mogelijk om deze reservekopie op te slaan. Zo werkt het maken van een WhatsApp reservekopie:

  • Open de WhatsApp applicatie
  • Ga naar instellingen
  • Selecteer chats
  • Tik op reservekopie
  • Kies voor maak nu reservekopie

WhatsApp maakt een iCloud reservekopie. Het is uiteraard belangrijk dat je voldoende ruimte op je iCloud account beschikbaar hebt. Wil je niet telkens handmatig een back-up maken? Kies dan voor automatische reservekopie . Dit doe je met hetzelfde menu, waarbij je nu tikt op: Autom. Reservekopie. Nu nog even een frequentie instellen en de klus is geklaard.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

WhatsApp back up blijft hangen

Vooral bij een automatische back-up wil deze wel eens blijven hangen. Soms verschijnt er een melding ‘wachten op internet’ of’ wachten op wifi’. Controleer eerst of je wifi-verbinding of mobiele internetverbinding wel aanstaat. Wordt deze bijvoorbeeld ’s nachts automatisch uitgeschakeld of zet je deze zelf uit? Dan blijft de WhatsApp back-up hangen.

Het kan ook aan de batterij optimalisatie liggen. Ga naar instellingen en kies voor batterij. Selecteer batterij optimalisatie, zoek WhatsApp in het lijstje en kies voor niet optimaliseren. Soms lost dit het probleem op.

Het kan natuurlijk ook aan WhatsApp zelf liggen. Installeer de nieuwste WhatsApp update. Hiermee moet het probleem verholpen zijn. Ervaar je nog steeds problemen, verwijder de WhatsApp applicatie en Installeer deze opnieuw.

WhatsApp kan reservekopie niet voltooien

Bijna hetzelfde probleem: WhatsApp kan reservekopie niet voltooien. Natuurlijk controleer je eerst weer de internetverbinding. Ook is het belangrijk dat er voldoende ruimte op iCloud beschikbaar is. Bij te weinig ruimte kan WhatsApp de reservekopie niet opslaan. Oplossing: ruimte vrijmaken. Hiervoor zul je wat gegevens moeten verwijderen, of je iCloud account uitbreiden (upgraden).

Reservekopie WhatsApp lukt niet

Ondanks bovenstaande probleemoplossers blijf je met hetzelfde rondlopen: reservekopie WhatsApp lukt niet. Dit is een lastige, omdat vaak niet duidelijk is wat het exacte probleem is. Zorg in ieder geval voor een goede internetverbinding, voldoende accucapaciteit en dat zowel WhatsApp als je besturingssysteem up-to-date is. Mocht je zowel met WhatsApp als andere applicaties problemen houden, kies dan voor een reset naar fabrieksinstellingen. Soms ligt het namelijk aan je smartphone zelf.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer