Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Als iPhone gebruiker heb je ongetwijfeld WhatsApp op je smartphone staan. Hiermee communiceer je eenvoudig met nagenoeg al je vrienden, collega’s en familieleden. Kun je WhatsApp op MacBook gebruiken? Voor een MacBook werkt dit wat anders, je kunt namelijk niet de gewone applicatie downloaden en installeren. Ontdek alles over WhatsApp op MacBook.

Over de WhatsApp berichtendienst

WhatsApp is al jarenlang een begrip met betrekking tot het verzenden en ontvangen van berichten, media, audio en documenten. Het is zelfs mogelijk om te bellen of videobellen via WhatsApp.

Voor wie het nog niet wist, WhatsApp maakt onderdeel uit van Facebook. Het bedrijf Facebook Inc. heeft ook Instagram in handen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

WhatsApp downloaden voor Mac

Normaal gesproken gebruik je WhatsApp op je smartphone. Wil je WhatsApp liever op je MacBook gebruiken? Dit kan op twee verschillende manieren: via WhatsApp web of WhatsApp downloaden voor Mac.

Wanneer je af en toe gebruik maakt van WhatsApp op je MacBook dan kun je dit het beste via WhatsApp web doen. Maak je dagelijks gebruik van WhatsApp? Hieronder lees je hoe het downloaden en installeren voor WhatsApp op een MacBook werkt.

Downloaden & installeren

Om WhatsApp op je MacBook te installeren maak je gebruik van deze downloadlink:

Downloaden voor Mac OS X 10.10 en hoger

Wanneer je op deze link klikt dan start het downloaden automatisch. Na het downloaden klik je op het bestand en zal dit automatisch uitgepakt en geïnstalleerd worden.

De WhatsApp applicatie opent automatisch. Volg de volgende stappen:

  • Open WhatsApp op je iPhone
  • Tik op menu (…) of instellingen
  • Selecteer WhatsApp web
  • Richt je iPhone naar het scherm en scan de code

Verifiëren met een vingerafdruk

WhatsApp komt met een nieuwe mogelijkheid om te verifiëren: met je vingerafdruk. Hierbij heb je geen QR-code meer nodig. Je hoeft enkel je vinger op de scanner te leggen en hiermee te bevestigen dat jij de WhatsApp accounthouder bent. De vingerafdruk functionaliteit is eerst voor Android en later voor iOS beschikbaar.

Verifiëren met een vingerafdruk heeft naast gebruiksgemak nog een voordeel. Wanneer de iPhone verloren raakt kunnen anderen moeilijker WhatsApp op een MacBook of Windows computer zetten. Hiervoor is de vingerafdruk van de eigenaar vereist.

WhatsApp web gebruiken

Naast WhatsApp downloaden voor MacBook kun je natuurlijk ook gewoon van WhatsApp web gebruik maken. Nadeel hiervan is dat je continu naar je internetbrowser moet gaan en altijd een venster of tabblad open moet laten staan. Doe je dit niet dan ontvang je geen meldingen van nieuwe berichten.

  • Ga op je MacBook naar de website web.whatsApp.com
  • Open op je iPhone WhatsApp
  • Ga naar instellingen
  • Tik op WhatsApp web/ desktop
  • Scan met je iPhone de QR-code op het scherm van je MacBook

Je iPhone synchroniseert met WhatsApp web, deze is nu klaar voor gebruik.

WhatsApp op MacBook zonder iPhone

Is het mogelijk om WhatsApp op de MacBook te gebruiken zonder dat de smartphone in de buurt ligt? De iPhone moet ten alle tijden verbinding hebben met het internet, alleen dan kan deze met de MacBook versie synchroniseren. Overigens is het niet nodig om de iPhone vlak in de buurt van je MacBook te leggen.

Je kunt ook gebruik maken van het programma Bluestacks. Dit brengt mobiele applicaties waaronder WhatsApp naar je MacBook over. Zo kun je gebruik maken van WhatsApp zonder dat de iPhone aanstaat of in de buurt aanwezig is.

WhatsApp codes die je berichten verwijderen

Of je nu gebruik maakt van WhatsApp op je iPhone of MacBook: er gaan gevaarlijke WhatsApp codes rond. Deze ontvang je in berichtvorm en bestaat uit bijzondere tekens die je WhatsApp applicatie laten crashen. Het is aan te raden om dit soort berichten niet te openen en direct te verwijderen. Wees ook voorzichtig met het ontvangen van virtuele contact kaartjes, ook hier kan de code verwerkt zijn.

Het is aan te raden om regelmatig een back-up van je WhatsApp te maken. Wanneer de applicatie uiteindelijk crasht is er nog maar één oplossing: de applicatie verwijderen en opnieuw installeren. Met het verwijderen ben je ook al je berichten kwijt (tenzij je dus een back-up hebt gemaakt).

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer