Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Televisie is een medium dat tegenwoordig steeds meer verandering ondervindt. Het publiek wil steeds minder ‘aan de buis gekluisterd’ zijn. Met de komst van digitale televisie en on-demand aanbieders zoals Netflix zijn de tijden veranderd. Iedereen wil zelf bepalen wanneer ze hun favoriete programma’s kijken. Sterker nog..., mensen willen ook zelf kunnen bepalen wáár ze kijken. En mensen zijn nu niet meer gebonden aan de bank in de woonkamer, of de slaapkamer als daar een extra tv staat. Bovendien is het nu ook makkelijker om samen verschillende programma’s te kijken. Door vernieuwende technologie wordt steeds vaker op andere apparaten, zoals iPads en smartphones (zoals de iPhone), televisie gekeken.

Internet en tv

In de goede oude tijd kwam vader moe terug van zijn werk. Het eten stond klaar en daarna ging hij in zijn favoriete fauteuil zitten om studio sport te kijken. De rest van het gezin moest zich maar aanpassen. Natuurlijk veranderde dit beeld in de loop der tijd. Maar nog steeds was er geruzie over afstandsbedieningen, of waren er meerdere televisies in huis nodig. Tegenwoordig is dat gelukkig anders. Door laptops, tablets en smartphones met internet is het aantal beeldschermen in huis verveelvoudigd en kan iedereen kijken wat hij of zij wil. Maar kan elk device zomaar televisie weergeven?

Live televisie anno nu

Natuurlijk kun je films en series downloaden, of via uitzending gemist kijken. Maar voor live televisie komt er toch iets meer bij kijken. Gelukkig hebben de meeste providers daarvoor tegenwoordig een oplossing. Voorwaarde is wel vaak dat je internet en tv bij dezelfde provider hebt afgesloten. Het televisie kijken op andere apparaten gebeurt namelijk meestal via de router van deze provider. Meestal gebeurt dit via een app van diezelfde provider. Sommige providers hebben een eigen website, waarop je met je tablet, laptop of iPhone live kunt kijken.

De verschillende providers

Afhankelijk van je provider zijn er dus veel verschillende mogelijkheden om live televisie te kijken. Zo kun je bij Ziggo via hun website kijken, maar is er ook een app beschikbaar voor iPhone, iPad en Android-toestellen. Wel heb je dan het digitale tv-abonnement van Ziggo nodig. Wil je daarnaast ook video-on-demand kijken, dan heb je wel de Ziggo-box nodig. Ook andere providers zoals XS4All en KPN werken met vergelijkbare systemen. De websites hebben vaak het nadeel dat ze niet het volledige zenderpakket aanbieden. Daarom biedt Caiway bijvoorbeeld Multiscreen TV aan. Dit stelt je in staat om met een alles-in-1-abonnement het gehele pakket te kijken. Voor laptops is dan een plug-in nodig, smartphones en tablets werken via een app.

Zoals je ziet is het geen probleem meer om via laptop, smartphone of tablet televisie te kijken. Voor meer informatie over de mogelijkheden, kun je het beste contact opnemen met je provider.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer