Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De DNS server speelt een belangrijke rol bij het surfen op het internet. Domeinnamen worden vertaald naar een IP-adres, waardoor gebruikers een website kunnen bezoeken. Een traag wifi netwerk heeft soms te maken met de DNS server. Door deze op de iPhone te wijzigen, ervaar je weer een snellere internetverbinding.

De meeste iPhone bezitters maken standaard gebruik van de DNS servers van de eigen internet provider. Dit is lekker makkelijk, omdat er zo niks hoeft worden ingesteld. Toch kan het handig zijn om de DNS server te wijzigen, bijvoorbeeld wanneer de eigen internet provider storingen heeft met zijn eigen servers. Door het wijzigen van de DNS server ontstaat er weer een snellere verbinding. Ook de privacy en veiligheid is op een andere DNS server soms hoger. Allemaal redenen om te kiezen voor het aanpassen van de instellingen.

Tip: iPhone toestellen op prijs vergelijken

DNS wijzigen op iPhone toestel

Het is helemaal niet moeilijk om de DNS op de iPhone in te stellen. Ga hiervoor naar instellingen en selecteer wifi. Het toestel toont het huidige wifi netwerk, hiernaast staat de ‘i’. Tik hierop en selecteer ‘configureer DNS’. Kies voor handmatige instellingen. Klik op het groene plusje bij ‘voeg server toe’. Vul het gewenste IP-adres van de server in en sla de instellingen op.

Weet je niet welk IP-adres je moet nemen? Kies in ieder geval voor een van de meest gebruikte en gratis DNS servers. Dit zijn:

  • Cloudflare 1.1.1.1
  • Norton 199.85.126.20
  • Google 8.8.8.8
  • Open DNS 208 .67.222.222
  • Quad9 9.9.9.9

Het kan bij een DNS wijziging even duren voordat dit goed merkbaar is. Werkt wifi nog steeds niet optimaal, probeer dan een andere DNS server.

Nog steeds trage wifi verbinding

Heb je na het wijzigen van de DNS server nog steeds last van een trage wifi verbinding, dan is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. Probeer in dit geval het volgende:

  1. Ga naar instellingen en selecteer wifi
  2. Tik naast het wifi netwerk op i
  3. Selecteer ‘vergeet dit netwerk’ en bevestig dit
  4. Herstart de iPhone en maak opnieuw verbinding met het gewenste wifi netwerk

Verbindingsproblemen kunnen ontstaan na een iOS update. Wordt de verbinding traag of valt deze helemaal weg, kies dan voor het vergeten van het netwerk of het herstellen van de netwerkinstellingen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer