Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

iPhone laten vallen in het water, de wc of sloot? Harstikke vervelend! Wij geven je een paar tips om je iPhone in leven te houden.

Tip een is om je telefoon zo snel mogelijk uit het water te halen. Hoe eerder hoe beter. Hoe langer de iPhone in het water ligt, hoe beter het water kan doordringen in de telefoon. Tip 2: Zet de iPhone zo snel mogelijk uit. Nu begint het droogproces en omdat een iPhone niet direct kapot hoeft te zijn nadat hij in het water is gevallen geven wij jou wat tips! Het is dan mogelijk dat er geen schade is na het laten drogen van het toestel. 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Hoe droog je een iPhone?

De slimme rijst truc? Werkt niet zo goed als men vaak denkt.  Rijst neemt water op, dat is dan ook waarom mensen denken dat dit nuttig is. Echter neemt rijst pas water op vanaf 69 graden. Toch creeert rijst een droge omgeving vandaar dat de meeste mensen dit proberen. Begin eerst met het drogen van de buitenkant van de iPhone met een handdoek of keukenpapier. iPhones hebben geen verwijderbare batterij. Als het een andere telefoon betreft waarbij dit wel het geval is haal dan de batterij eruit en droog de binnenkant ook. Verwijder ook de simkaart uit de telefoon.

Föhnen?

Föhnen is de volgende stap, probeer hem alleen op de koude stand te zetten, dit zorgt er voor dat het vocht langzaam verdampt en daarom makkelijker weg kan. Op de verwarming of in de oven (max 35 graden) op een lage stand leggen is ook een mogelijkheid. Dit kun je vervolgens hierna nog een keer doen. Leg de iPhone daarna op een droog oppervlak zodat de telefoon verder kan drogen. Trek voor dit alles twee dagen uit. De iPhone moet van binnen helemaal droog zijn voordat het verstandig is om hem weer aan te zetten.

Garantie?

De garantie van een iPhone dekt de schade door water niet althans als dat de oorzaak is van gebreken aan jouw iPhone. Het heeft ook geen nut om te proberen het toestel te laten maken onder de garantie. Er zitten detectoren in de telefoon die aangeven of het toestel in aanraking is geweest met water.

iPhone reparatie

Er zijn tegenwoordig tal van bedrijven die met alle liefde jouw iPhone willen repareren. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in reparaties en kunnen goed zien welke onderdelen er vervangen moeten worden. Aan de hand hiervan gaan ze aan de slag en heb je jouw iPhone binnen een werkdag weer terug. Als het een kleine reparatie is duurt het vaak maar 30 minuten. Geen tijd? Dan kan je jouw iPhone gratis opsturen.  

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer