Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Meer en meer mensen zien in dat besparen op energie flink in de maandelijkse kosten kan schelen. Energie besparen kan op 2 manieren. Allereerst kun je je energie vergelijken. Op zo’n website worden alle energiecontracten met elkaar vergeleken en daar rolt het energiecontract uit wat voor jou het voordeligst is. Daarnaast kun je ook energie besparen door werkelijk minder te verbruiken. Maar hoe doe je dat eigenlijk? In dit artikel lees je hoe apps je hierbij kunnen helpen.

De app van energieleveranciers

Veel energieleveranciers bieden tegenwoordig een energie-app aan. De specificaties, kosten en beschikbaarheid verschillen per app. Sommige apps zijn voor iedereen beschikbaar, terwijl er ook leveranciers zijn die hun app alleen aan klanten aanbieden.

Dit laatste geldt voor de app van DELTA en van E.ON. Let hiermee wel op; ga niet zomaar voor een bepaalde energieleverancier omdat deze een goede app aanbiedt. De tarieven verschillen namelijk per leverancier. Daarom is energie vergelijken erg belangrijk. De volgende energieleveranciers bieden een app aan: DELTA (DELTA Comfort Wijzer), E.ON (EnergieAssistent), Eneco (Toon-app), Essent (VerbruiksManager), Greenchoice (Greenchoice-app), NLE (NLEx-inzicht), Nuon (Mijn Nuon App), Oxxio (Oxxio App) en Qurrent (Qurrent Energie).

Wat als ik een slimme meter heb?

De meeste energie-apps kun je met zowel een traditionele meter als een slimme meter gebruiken. Maar er zijn ook apps die je alleen kunt gebruiken als je een slimme meter hebt. Dit geldt bijvoorbeeld voor de DELTA Comfort Wijzer, NLEx-inzicht en Toon-app.

Een energie-app combineren met een slimme meter heeft wel een groot voordeel. Met een slimme meter kunnen de meterstanden namelijk automatisch worden uitgelezen, waardoor je het energieverbruik per dag of zelfs per uur in je energie-app kunt inzien. Heb je een traditionele meter, dan moet je de meterstanden handmatig invullen in je app.

Wat kost zo’n app?

De meeste energie-apps zijn gratis te downloaden. Wel heb je bij sommige apps een abonnement nodig om de app (optimaal) te kunnen gebruiken, of moet je eerst eenmalig een pakket aanschaffen. Zo moet je voor de Toon-app van Eneco een abonnement afsluiten voor 4,50 euro per maand. Ook moet je voor deze app Toon aanschaffen, de slimme thermostaat van Eneco. De DELTA Comfort Wijzer-app werkt alleen als je eenmalig een DELTA Comfort Wijzer-energiemanagementpakket aanschaft van 99 euro.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer