Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het is belangrijk om je iPhone te voorzien van de nieuwste beveiligingsupdates. Probleem: iPhone wil niet updaten of blijft zoeken naar een update. Wat kun je doen bij installatieproblemen? Ontdek de mogelijke oorzaken en gepaste oplossingen.

IPhone draadloos bijwerken

In veel gevallen verloopt het draadloos bijwerken van de iPhone probleemloos. Het is aan te raden om vooraf een reservekopie van het apparaat via iTunes of iCloud te maken. Tik vervolgens bij het ontvangen van een update op installeer nu. Het apparaat wordt automatisch bijgewerkt. Het is ook mogelijk om dit handmatig te doen:

  • Zorg voor een wifi-verbinding
  • Tik op instellingen à algemeen à software update
  • Kies voor download en installeer

Je hebt de keuze om de update direct te installeren, in de nachtelijke uren of later een herinnering te ontvangen. Kies je voor in de nacht installeren? Zorg dan dat je iPhone aan de oplader ligt.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Te weinig ruimte voor de update

De iPhone wil niet updaten als gevolg van te weinig ruimte. Heb je meer ruimte nodig, dan kun je dit bijwerken via iTunes. Ook is het mogelijk om handmatig meer ruimte te creëren. Dit doe je door het (tijdelijk) verwijderen van geïnstalleerde apps en downloadbare onderdelen.

IPhone wil niet updaten: andere oorzaken

Bij uitgifte van de nieuwste versie van iOS wil iedereen deze tegelijkertijd downloaden. Hierdoor kan er grote drukte ontstaan. Dit is dan ook een mogelijke oorzaak wanneer de iPhone niet updatet. Wacht enkele uren of een dag en probeer het opnieuw.

Ditzelfde geldt voor het installeren van de nieuwste iOS. Ook dit kan met grote drukte te maken hebben. Je zult even geduld moeten hebben en het later opnieuw proberen.

Maak je verbinding met het netwerk? Wanneer dit niet het geval is, wil je iPhone niet updaten. Ga naar instellingen à algemeen à stel opnieuw in en reset de netwerkinstellingen. Mogelijk verhelpt dit het probleem. Het kan ook dat je problemen ervaart met de dns-instellingen. Volg deze link en reset je DNS instellingen.

IPhone blijft zoeken naar update

Blijft je iPhone zoeken naar een update, ondanks dat je bovenstaande problemen hebt aangepakt? Maak dan gebruik van iTunes. Dit doe je zo:

  • Sluit de iPhone op de computer aan
  • Start iTunes
  • Selecteer je toestel en klik op zoek naar update

Nu is het mogelijk om de update te downloaden en te installeren. Bovenstaande stappen zijn ook handig wanneer je te weinig opslagruimte voor de nieuwste iOS versie hebt.

Ik ontvang geen update op mijn iPhone

Bij het uitrollen van een nieuwe update ontvangt iedere iPhone gebruiker deze. Dit wordt echter gefaseerd gedaan. Hierdoor kan het zijn dat jij nog geen update ontvangt, terwijl de buurman deze wel al heeft. Je zult in dit geval nog even geduld moeten hebben.

Het is ook belangrijk dat je iPhone geschikt is voor de nieuwste besturingsversie. Vooral oudere toestellen zullen geen update meer ontvangen. Mocht je deze toch installeren, dan merk je dat dit niet lukt of dat het toestel niet meer werkt.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer