Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Podcasts vormen een ideale manier om meer informatie over een onderwerp te verzamelen, zonder dat je hier extreem veel moeite voor moet doen. Door simpelweg naar een podcast te luisteren terwijl je op de fiets of in de auto zit, kun je veel kennis opdoen over een specifiek onderwerp. Dit is ook het geval wat betreft privacy en veiligheid op het internet. Aangezien dit onderwerp steeds actueler wordt, hebben we hier een aantal podcasts voor je op een rijtje gezet die zeker de moeite waard zijn.

Unsupervised Learning

We beginnen met de podcast van Daniel Miessler. In deze podcast worden allerlei onderwerpen behandeld, waaronder bijvoorbeeld ook beveiligingsupdates updates die Google regelmatig doet en de manieren waarop hierdoor nog steeds gevaar ontstaat. Ook het onderwerp privacy komt regelmatig terug. Het grote voordeel van deze podcast is dat Daniel inspeelt op de hedendaagse bedreigingen en ontwikkelingen die zich in de wereld afspelen. Heb je het op het nieuws gezien en heeft het met technologie en veiligheid te maken? Dan is de kans groot dat het onderwerp hier behandeld wordt.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Smashing Security

Een podcast die uit 2016 stamt. Hierin behandelen Cluley en Theriault allerlei verschillende onderwerpen, inclusief de ontwikkelingen met betrekking tot cybercriminaliteit en wat hackers tegenwoordig allemaal gebruiken om over jouw data te beschikken. In 2018 is deze podcast zelfs uitgeroepen tot de Beste Security Podcast. Ook hier wordt content uit het hedendaagse leven gebruikt, waarbij vragen zoals: ‘wat is VPN?’, ‘Hoe kan ik mezelf beschermen tegen hackers’ en ‘de gevaren van twee factorauthenticatie’ regelmatig terugkomen. Deze onderwerpen worden op een eenvoudige manier uitgelegd, waardoor het ook voor leken goed te begrijpen is.

Security Now

Steve Gibson en Leo Laporte bespreken hier wekelijks gedurende twee uur verschillende vraagstukken over beveiliging, zoals recente ontwikkelingen in het nieuws of zaken die al langere tijd voor problemen zorgen. Het speciale aan deze podcast is dat er ook aandacht besteed wordt aan oplossingen die doorgevoerd kunnen worden door mensen die gebruikmaken van het internet. Kortom, voor iedereen dus. Het gaat daarbij vaak over oplossingen die eenvoudig en door iedereen op elk technologisch gebied gebruikt kunnen worden, maar die wel direct een groot voordeel bieden. 

Het feit dat deze podcast al sinds 2005 bestaat en nog steeds wekelijks door enorm veel luisteraars beluisterd wordt, laat wel zien dat beide heren over talent én kennis beschikken. Ook worden er elke twee weken vragen van luisteraars behandeld, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om het duo zijn of haar vragen voor te leggen. 

Down the Security Rabithole

Wekelijks 45 minuten luisteren naar een van de meest gedetailleerde podcasts over veiligheid die er te vinden zijn? Dit is je kans. Deze podcast van Rafal Los en James Jardine behandelt een breed scala aan onderwerpen. Naast de praktische zaken, gaat deze podcast ook in op de theoretische zaken, zoals de wetgeving die er is rondom cybersecurity, maar ook de gevaren die de huidige COVID-19 pandemie met zich meebrengt als het aankomt op de zorg. Wat deze podcast onderscheidt ten opzichte van anderen, is dat er vrijwel wekelijks een gast wordt uitgenodigd. Hierdoor blijft de podcast zeer toegankelijk, ook voor mensen die nog weinig of geen ervaring hebben met deze onderwerpen. 

The CyberWire

Vind je een wekelijkse podcast niet goed genoeg meer, dan is deze bijzonder actuele podcast van David Bittner er eentje om op te schrijven. Elke dag neemt David je mee door de dagelijkse ontwikkelingen in het landschap van beveiliging. In ongeveer 20 minuten wordt elke dag het laatste nieuws omtrent cybersecurity, privacy en online veiligheid behandeld. Hierdoor ben je dagelijks up-to-date over het laatste nieuws. Een nadeel van deze podcast is wel dat het voor beginners lastig kan zijn om aan te haken. De onderwerpen worden namelijk niet gedetailleerd behandeld iets wat bij de andere hierboven genoemde podcasts wel het geval is. Het is dan ook meer een podcast met nieuwsupdates dan een podcast die je kennis laat maken met cybersecurity en online veiligheid. 

Er zijn dus meer dan genoeg podcasts die je kunt beluisteren om up-to-date te blijven of juist meer informatie te vergaren over het laatste nieuws met betrekking tot cybersecurity. Natuurlijk zijn er nog veel meer andere podcasts waar je als geïnteresseerde luisteraar op kunt afstemmen. Heb jij nou zelf een andere podcast die betrekking heeft op dit onderwerp en die je anderen zou aanraden? Laat het ons dan weten in de reacties.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer