Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

iPhone contacten overzetten of transporteren? Door de jaren heen sla je heel wat contacten op je iPhone op. Vrienden, familie, collega’s maar ook andere groepen. Krijg je een nieuwe iPhone of misschien wel een ander merk? Dan is het handig om je iPhone contacten te exporteren. Je verplaatst ze dan van de ene iPhone naar de andere smartphone. Dit noem je ook wel je contacten overzetten. Hoe dit moet, dat lees je hieronder...

Van iPhone naar (andere) iPhone

De makkelijkste manier is om je contacten van de ene naar de andere iPhone over te zetten. Al je contacten staan opgeslagen in je iOS adressenboek. Je kunt deze contacten op verschillende manieren exporteren. Bijvoorbeeld met iTunes of iCloud maar ook zonder gebruik te maken van deze diensten.

Zoals gezegd gaat de eerste methode over het rechtstreeks exporteren van de contacten naar een andere iPhone. Dit doe je als volgt:

  • Open de app contacten of je iPhone
  • Selecteer de contacten die je gaat exporteren
  • Selecteer nu de optie Share Contact

Je kunt de contactpersoon nu rechtstreeks delen via Dropbox, e-mail, WhatsApp of een andere optie. Houd er wel rekening mee dat je de contacten mogelijk een voor een moet exporteren. Je bent dus wel even bezig.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

IPhone contacten exporteren via iCloud

Is bovenstaande methode je te veel werk, dan kun je ook gebruik maken van iCloud. Je doet dan niks anders als contacten synchroniseren met iCloud. Vervolgens gebruik je dezelfde iCloud om de contacten te exporteren. Zo werkt dat:

  • Nog in op de website iCloud.com
  • Ga naar het onderdeel Contacten
  • Selecteer de contacten die je wil synchroniseren
  • Kies nu voor de optie Exporteren

De lijst met contacten wordt opgeslagen als een VCF-bestand. Dit is vrij normaal, een smartphone kan dit bestand gewoon lezen. Koppel nu je nieuwe iPhone aan iCloud.com en importeer de contacten. Ze staan nu op je nieuwe toestel.

Via een Gmail account

Je wil iPhone contacten exporteren naar hierbij gebruik maken van een Gmail account. Goed nieuws want in veel gevallen is dit gewoon mogelijk. Sla al je contacten in je Gmail account op. Het is dus wel nodig dat je eerst een Google account aanmaakt.

Vervolgens ga je naar het onderdeel contacten: contacts.google.com en meld je hier met je e-mail adres en wachtwoord aan. Open het menu (tandwiel) en bekijk je contacten. Van hieruit kun je de contacten exporteren. Het is ook mogelijk om het VCF-bestand naar je iPhone over te dragen, hoewel dit niet in alle gevallen goed werkt. Daarom kun je de contacten beter via iCloud exporteren.

De contacten naar een andere iPhone overzetten

Goed, je hebt bovenstaande stappen doorlopen. Bij voorkeur heb je een VCF-bestand via iCloud aangemaakt. Het duurt slechts enkele minuten om dit bestand op je andere smartphone te krijgen. Dit moet je doen:

Zoek naar het bestand Contacts.vcf. Dit staat ergens in de uitgepakte map met contacten. Het beste kun je dit bestand als bijlage naar jezelf mailen. Zorg wel dat je de e-mail via je nieuwe iPhone kunt bereiken. Open de mail en hiermee de bijlage. Je iPhone zal nu vragen of je de contacten over wil brengen. Bevestig dit en je hebt de contacten op je nieuwe toestel staan. Zo eenvoudig is het.

Het samenvoegen van contacten

Het kan dat je op je nieuwe toestel al een aantal contacten hebt staan. Die zelfde contacten die ook in het VCF-bestand staan. Je toestel zal vragen of je contacten samen wil voegen. Je kunt hiervoor kiezen, je iPhone gaat dan voor de meest logische oplossing.

Wanneer je nieuwe contacten wil importeren dan wordt dit met elk contact afzonderlijk gedaan. Ook wanneer deze contactpersoon al op je nieuwe toestel staat opgeslagen. Hierdoor kan het dat er dubbele contacten in je lijst terechtkomen.

IPhone Back-up Extractor

De lijst met contacten kan altijd verloren gaan. Daarom is hier een handige oplossing voor: het gebruik van iPhone Backup Extractor. Dit is aan te raden wanneer je geen back-up van je iPhone of contacten kunt maken. Bijvoorbeeld omdat je niet bij iTunes of iCloud kan. In principe kun je de applicatie iPhone Backup Extractor gratis gebruiken, maar mogelijk zal dit in de toekomst veranderen.

Installeer deze applicatie, bekijk de contacten en exporteer deze. Je hoeft alleen maar de aanwijzingen op het scherm te volgen. Kom je er niet uit, dan vind je binnen de app hulp.

Hoe zet ik mijn contacten van iPhone op pc?

Je wil je contacten niet op iCloud opslaan maar juist op je pc. Hoe doe je dat? Eerst moet je een back-up van je iPhone contacten maken. Vervolgens open je iTunes op je pc. Verbind de iPhone aan de pc middels een USB-kabel. Binnen iTunes klik je op info en vervolgens op contacten synchroniseren. Houd er rekening mee dat dit op elke pc iets anders uit kan zien.

Het bestand met de map contactpersonen komt op de harde schijf van de pc te staan. Soms moet je even zoeken om deze map terug te vinden, gebruik in dit geval de zoekfunctie op de pc. Je kunt het aangemaakte bestand exporteren naar CSV. Voordeel hiervan is dat je computer maar ook een Android toestel dit bestand kan lezen. Zo kun je het op meerdere plaatsen tegelijkertijd gebruiken.

Hoe zet ik mijn contacten van mijn iPhone op mijn simkaart?

Misschien wil je de contacten die op je iPhone staan overzetten naar je simkaart. Dit kun je van tevoren instellen. Ga hiervoor naar de instellingen app en contacten of regel dit direct vanuit de contacten app.             Bepaal hoe je nieuwe contacten op wil slaan.

Staan de contacten op je iPhone zelf opgeslagen, dan kun je dit per contact overzetten naar de simkaart. Het is even wat werk maar het lukt wel. Je kunt ook alle contacten selecteren en deze naar de simkaart overzetten.

Wil je de contacten van een oude naar een nieuwe simkaart verplaatsen dan doe je eerst de oude simkaart in de iPhone. Vervolgens ga je naar instellingen, contacten en kies voor de optie Importeert zijn contacten. Haal de oude simkaart uit de iPhone en steek de nieuwe erin. Je moet nog even handmatig aangeven dat alle contacten naar de nieuwe simkaart moeten.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer