Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Ben je op zoek naar een opvolger voor je huidige iPhone maar wil je niet teveel betalen? Naast een nieuwe iPhone via Apple zijn er nog een tal van andere mogelijkheden om flink wat geld te besparen op je nieuwe toestel. Lees hieronder dan ook meer informatie over hoe je eenvoudig kunt besparen en waar je op moet letten tijdens de koop!

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor het kopen van een iPhone van het merk Apple. De meest bekende vorm van het aanschaffen is om een nieuw toestel te kopen of deze te verkrijgen bij een abonnement. Naast deze vrij traditionele manier is ook marktplaats een enorm populair platform voor het kopen van een tweedehands iPhone. Naast deze 2 vormen is er ook een 3e variant bijgekomen: refurbished iPhones. Deze iPhones worden met de dag meer verkocht. Refurbished is dan ook een goede middenweg tussen het kopen van een nieuwe iPhone en het kopen van een tweedehands iPhone.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Hoe zit het met risico bij tweedehands, refurbished en nieuw?

Veel mensen vragen zich hoe het met het risico en vooral de garantie zit van een toestel. Zoals eigenlijk iedereen wel weet zit er op de aanschaf van een tweedehands toestel geen garantie, je hebt dan ook geen zekerheid bij je aankoop en je kunt het toestel niet terugbrengen.

Bij een nieuw toestel ontvang je standaard 1 jaar garantie van Apple. Je kunt ook kiezen voor een 2e jaar garantie. Voor het extra jaar betaal je dan wel extra. Hier heb je standaard de mogelijkheid om het toestel te retourneren tijdens de standaard retourtermijn van 14 dagen.

Bij een refurbished iPhone heb je net als bij een nieuw toestel garantie. In de meeste gevallen is dit 1 of 2 jaar en je hebt hierbij ook zekerheid. De standaard retourtermijn van 14 werkdagen gelden ook bij alle webwinkels. Een groot aandachtspunt is dat je jou refurbished iPhone altijd moet kopen bij een webwinkel die je vertrouwt en waar de beoordelingen goed van zijn zodat je veilig je iPhone kunt kopen.

Wat is interessant bij een refurbished apparaat?

Wat een refurbished iPhone interessant maakt is de interessante prijs en kwaliteit verhouding. Bij een refurbished apparaat bespaar je enkele honderden euro’s. Zo koop je momenteel al een refurbished iPhone Xr bij FixjeiPhone een paar honderd onder de normale Apple prijs. Net als bij een nieuw toestel heb je minimaal een jaar garantie, gecertificeerde accessoires en ook nog eens de standaard bedenktijd.

Lees voor het aanschaffen altijd goed de beoordelingen door van de webwinkel waar je het device wilt aanschaffen. Zo kom je te weten hoe goed een bedrijf werkelijk is en of je “geen iPhone in de zak” koopt.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer