Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Marktplaats is de ideale plek om een tweedehands iPhone te kopen en te verkopen. Nu weet je natuurlijk nooit echt waar dit toestel oorspronkelijk vandaan komt, maar je kan wel achterhalen of de iPhone origineel of refurbished is. Hoe? Je leest het hier!

Het is mogelijk om via verschillende winkels of websites een iPhone te kopen. In de telecomwinkel of in de Apple store weet je zeker dat deze origineel is. Bij een refurbished store kun je er vanuit gaan dat het inderdaad om een refurbished toestel gaat, maar op Marktplaats is niets zeker. Via Marktplaats kan je allerlei verschillende soorten iPhones kopen. Natuurlijk wil je wel de status weten van het toestel zodat je ook weet of deze lang mee zal gaan. En eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om te achterhalen of jouw nieuwe tweedehands iPhone origineel is. OSXDaily heeft eerder dit jaar gemeld hoe eenvoudig dit te controleren is. Je kan niet alleen zien of de iPhone refurbished is, maar ook of deze ooit vervangen is door Apple of dat deze gepersonaliseerd is met een inscriptie of gravering.

Tip: Refurbished iPhone toestellen op prijs vergelijken

Hoe controleer je dit?

  • Ga allereerst naar instellingen
  • Ga naar algemeen
  • Klik op info
  • Controleer het nummer bij model

Onder het kopje model verschillende dingen staan. Vooral de eerste letter is belangrijk om de geschiedenis van jouw iPhone te achterhalen. Deze geeft aan om welk type het gaat. Hieronder volgt een overzicht met de verschillende betekenissen.

  • M: Origineel toestel
  • F: Refurbished toestel, door Apple of door een erkende Apple serviceprovider
  • N: Vervangend toestel, Apple heeft het origineel vervangen
  • P: Gepersonaliseerd toestel

Geen garantie

Alleen Apple kan het modelnummer van jouw iPhone aanpassen. Dit geeft dus geen garanties voor jouw tweedehands iPhone. Het zou kunnen zijn dat deze gerepareerd is bij een bedrijf dat niet erkend is door Apple en evengoed heel goed werkt. Via de website van Apple kan je de erkende Apple reparatiebedrijven vinden. Onafhankelijke reparatiebedrijven hebben namelijk niet de toegang om het modelnummer aan te passen na een reparatie.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer