Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De traditie kennen we inmiddels: elk jaar komt Apple met een nieuwe iPhone. Altijd met verbeteringen ten opzichte van de vorige, de ene keer grotere verbeteringen dan de andere keer. En elk jaar staan er fanatieke Apple-fans in de rij voor de nieuwste iPhone. De laatste jaren kiezen echter steeds meer mensen voor een gebruikte of refurbished iPhone.

Bij iedere release van een nieuwe iPhone is het voorgaande model ineens ‘oud’ en komen er grote aantallen van het vorige model beschikbaar. Deze worden tweedehands of refurbished verkocht. Als je dus wat geduld hebt en niet het allernieuwste model hoeft, schaf je een gebruikte of refurbished iPhone aan.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

De voordelen van een refurbished iPhone 

Kies je voor een tweedehands of refurbished iPhone, dan bespaar je jezelf al gauw honderden euro’s én door de telefoon een tweede leven te geven ben je duurzaam bezig. Kies je voor een refurbished exemplaar? Dan weet je zeker dat je een zo goed als nieuwe iPhone koopt. Verder is een refurbished iPhone net zo betrouwbaar en levert dezelfde prestaties als een nieuwe. Voordat het toestel in de verkoop gaat wordt het namelijk uitvoerig geïnspecteerd en getest, en worden kapotte onderdelen vervangen.

Buiten je budget? Kies een eerder model

Heb je niet zoveel budget en is een recent model ook refurbished te duur? Dan kun je ook kiezen voor een eerder model. Modellen tot een paar jaar terug leveren ook nu nog prima prestaties en krijgen gewoon nog alle iOS-updates.

Dit ben je kwijt voor een refurbished telefoon

Een refurbished iPhone van het vorige model (op dit moment is dat de iPhone 13-serie) scheelt al gauw 300 euro op de nieuwprijs. Voor circa 650 euro heb je al een iPhone 13 mini, terwijl de prijzen voor het standaardformaat beginnen bij ongeveer 800 euro. Een refurbished iPhone 13 Pro zit rond de 1000 euro en een Pro Max is zo’n 100 euro duurder.

Gaan we een stap terug, dan zit je op een bedrag tussen de 500 en 650 euro voor de iPhone 12. De iPhone 11 met 64 GB geheugen zit op ongeveer 375 euro, terwijl je voor zo’n 50 euro meer een toestel met 128 GB geheugen hebt. 

Refurbished iPhones al vanaf 100 euro

Is je budget minder dan 300 euro, dan kan je nog altijd een prima functionerende refurbished iPhone kopen. Je koopt eerdere iPhone SE-modellen al vanaf zo’n 100 euro en ook met dat model kan je nog jaren vooruit. Of je koopt een iPhone X of eerder, waarmee je voor rond of onder de 300 euro klaar bent.

Prijs is ook afhankelijk van de staat van de telefoon

Vind je het niet erg als je iPhone er al gebruikt uitziet en dus wat beschadigingen heeft, kan je flink besparen op je refurbished iPhone. Het gaat dan echt niet om een toestel met een gebarsten scherm of knoppen die niet meer werken. Dat is namelijk het voordeel van refurbished: het toestel werkt gegarandeerd en je hebt vaak nog garantie ook.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer