Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Er staan meer en meer gevoelige gegevens op je smartphone, daarom is het zaak om deze goed te beveiligen. We hebben een aantal tips voor je waarmee je het toestel zo goed mogelijk kan beveiligen zodat deze bijvoorbeeld na diefstel niet (gemakkelijk) te kraken is.

Toegangscode inschakelen

Allereerst raden we je aan om een toegangscode in te stellen als je dit nog niet gedaan hebt. Ga naar de ‘Instellingen’ app » ‘Touch ID en toegangscode’ en stel een toegangscode in.

Er zijn verschillende manieren om de toegangscode in te stellen. Dit kan als 4-cijferige, 6-cijferige of alfanumerieke code. De eerste twee opties spreken voor zich. De alfanumerieke code is een code die kan bestaan uit letters, cijfers en tekens. De alfanumerieke code is veruit de veiligste optie omdat langere codes moeilijker afgekeken of geraden kunnen worden.

Toegangscode instellen

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Touch ID

iPhone toestellen vanaf de 5s hebben de zogenaamde Touch ID. Touch ID houdt in dat door middel van een vingerafdrukscan toegang tot het toestel verleend kan worden.

Er wordt bij het instellen van de iPhone gevraagd om een vinger in te scannen. Het is echter mogelijk om nog meer vingerafdrukken in te scannen zodat de iPhone ook met andere vingers ontgrendeld kan worden. Hoe stel je dit in? Ga naar de ‘Instellingen’ app » ‘Touch ID en toegangscode’. Onder het tabje ‘vingerafdrukken’ kan je er voor kiezen om een vingerafdruk toe te voegen en deze te benoemen. 

Het toevoegen van meerdere vingerafdrukken maakt het ontgrendelen van de iPhone een stuk makkelijker, het is dus zeer de moeite waard. 

Touch ID instellen

Automatisch slot

De Apple iOS software heeft een automatisch slot ingebouwd. Dit slot kan in het menu ingesteld worden. Als de iPhone bijvoorbeeld 30 seconden niet aangeraakt wordt gaat deze automatisch op slot. Het automatische slot kan gevonden worden in de ‘Instellingen’ app » Algemeen » Automatisch Slot.

Wij raden aan om het automatische slot altijd zo kort mogelijk in te stellen voor een optimale beveiliging. 

Automatisch slot instellen

Simpincode inschakelen 

We raden je altijd aan een simpincode in te schakelen. Hiermee houd je tegen dat een ander jouw simkaart in een andere telefoon kan stoppen en deze kan gaan gebruiken. Let op, de simpincode in standaard ingeschakeld, maar deze is meestal te simpel! Schakel de simpincode in bij 'Instellingen' » Telefoon » Simpincode.

Gegevens wissen

Apple’s iPhone heeft een soort self-destruct knop voor je data ingebouwd. Ideaal als er gevoelige informatie op je iPhone staat  je liever niet hebt dat anderen hier toegang tot krijgen. Binnen het Touch ID en toegangscode menu is er de mogelijkheid om ‘Wis gegevens’ aan te zetten. Als er 10 keer achtereenvolgens een verkeerde toegangscode wordt ingevuld zullen alle gegevens op de iPhone gewist worden zodat mensen met kwade bedoelingen geweerd kunnen worden.

Wis gegevens iPhone

Pas op bij gratis Wi-Fi hotspots

Sommige gratis Wi-Fi hotspots vormen helaas nog steeds een bedreiging voor apparaten. Pas daarom op bij (onbeveiligde) gratis Wi-Fi netwerken en hotspots. Probeer altijd gebruik te maken van beveiligde verbindingen en verzend geen gevoelige data op openbare netwerken!

Zoek mijn iPhone

Deze app is tegenwoordig standaard ingebouwd in elke iPhone. Zoek mijn iPhone maakt het mogelijk om je iPhone terug te vinden of gegevens te wissen vanaf de computer nadat je de telefoon bent kwijtgeraakt. Daarnaast is er de verloren-modus waarmee de iPhone vergrendeld kan worden en berichten naar de iPhone verstuurd kunnen worden

Start de ‘Zoek iPhone’ app en stel deze in. Wanneer je de iPhone kwijt bent kun je het laatste signaal zien dat is opgevangen. Dit is te zien op icloud.com/find. Je kunt hier het toestel opsporen, wissen of vergrendelen.

Ben je ‘m gewoon kwijtgeraakt binnenshuis? Je kunt de verloren iPhone ook geluid laten afspelen zodat deze snel terug te vinden is.

 Zoek mijn iPhone

Last but not least: sla nooit wachtwoorden in bijvoorbeeld de notities van de iPhone. Bewaar deze veilig achter slot en grendel; er zijn hier talloze apps voor (zoals 1Password of Wallet), maar het beste is natuurlijk om deze veilig te 'verstoppen'.

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer