Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met de komst van de iOS 11 update komen er ook een aantal leuke nieuwe functie rondom de Camera-app. Zoals het er nu uitziet, wijzen geruchten er op dat het binnenkort mogelijk is tijdens een video-opname de video op pauze te zetten.

De nieuwe functie die zijn intrede zal maken met de iOS 11 update zorgt er voor dat het opnemen van een video met meerdere shots een stuk makkelijker wordt. Zo kun je eenvoudig zonder knippen of plakken de video-opname pauzeren en hervatten op een geschikter moment. Hierdoor heb je bijvoorbeeld minder snel apps als iMovie nodig. Vooral voor de beginnende videomaker is dit een handige tool. Ook voor wie graag vanuit één videobestand werkt is het een uitkomst.

Lees ook: Ook Samsung maakt zich klaar voor de iPhone 8 lancering

De ontdekking van deze handige nieuwe iOS feature werd gedaan door iOS-ontwikkelaar Daniel Niyazov. Hij vond de aanwijzingen in de beta-code van iOS 11. In de beta van iOS 11 is de functie echter nog niet terug te vinden, maar de code verraad wat de toekomst in zich heeft. 

Het blijft alleen wel opvallend dat de video-functie alleen in de code te spotten is en niet in de daadwerkelijke beta. Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom dit is. Zo kan het zijn dat Apple nog bezig is met de ontwikkeling van de tool en dus nog afwacht met het testen in de publieke beta. Inmiddels kunnen ontwikkelaars en publieke testers al tot en met de vijfde beta testen. In zo’n vergevorderd stadium van de testfase is de kans klein dat er nog een grote nieuwe functie bijkomt. Het is dus ook te begrijpen als de bovengenoemde video-functie pas in iOS 11.1 zijn intrede maakt. Een andere optie is dat de nieuwe video pauzeer functie alleen werkzaam zal zijn op nieuwere iPhone toestellen en dus simpelweg niet werkt op de toestellen die nu al in omloop zijn. De ontwikkelaar Daniel Niyazov, acht deze laatste optie klein, want binnen de code zijn hier geen aanwijzingen voor.

Lees ook: iPhone 8 krijgt een flinke camera update

De functie om video’s tijdens het opnemen te kunnen pauzeren en hervatten is niet enige vernieuwing binnen de Camera-app die we kunnen verwachten. Zo zal het vanaf iOS 11 mogelijk worden om qr-codes met de normale Camera-app te scannen.

Lees ook de volgende informatiepagina's: iPhone 8 - iPhone 8 Plus - iPhone X

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer