Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

iPhone 6s – 16GB, 64GB, 128GB – prijzen, uitleg en informatie

iphone 6s

De iPhone 6s is de opvolger van de iPhone 6 en werd geïntroduceerd op het Apple Event op 9 september 2015. De 6s (met zijn 4,7-inch scherm) heeft een resolutie van 1334x750 pixels, beschikt over het nieuwe Force Touch (ook wel 3D touch genoemd), heeft enkele nieuwe functies zoals een 12 Megapixel camera aan de achterzijde (met flitser) en een camera met 5 Megapixel op de voorkant. Ook beschikt deze smartphone over een betere batterij. Daarnaast zal er een proactieve versie van Siri komen, de virtuele stem, waar je vragen aan kunt stellen, gaat bijhouden wat je zoal doet op een dag. Hierdoor kan ze dingen of tips gaan voorstellen.

Hoewel de 6S niet meer het nieuwste model is (de iPhone 7, 7 Plus en de latere opvolgers als de 8 en de 8 Plus zijn immers nieuwer), is de 6S nog steeds een uitstekende smartphone, die voorlopig nog wel verkrijgbaar is. Dit smartphone model is bovendien een stuk goedkoper dan de nieuwere modellen.

iPhone 6s met abonnement – de beste en goedkoopste aanbiedingen

De iPhone 6s is op dit moment leverbaar. De levertijd van de toestellen is afhankelijk van het formaat, de kleur en het geheugen dat je kiest. Hieronder vind je de prijzen voor een 6S met abonnement. Klik hier voor losse toestellen.

Noot: de tekst over deze smartphone gaat verder onder/na deze vergelijker.

iPhone 6s 32GB

iPhone 6s 128GB

Klik hier om alle abonnementen te bekijken met een iPhone 6s

De introductieprijzen van de varianten van de iPhone 6s waren in september 2015 als volgt.

 • De iPhone 6S 16GB variant: 749 euro (in april 2018 al verkrijgbaar voor rond de 300 euro)
 • De iPhone 6S 64GB variant: 859 euro (in april 2018 al verkrijgbaar voor iets meer dan 400 euro)
 • De iPhone 6S 128GB variant: 969 euro (in april 2018 al verkrijgbaar voor iets meer dan 600 euro)

De introductieprijs van de iPhone 6s (32 GB) was in september 2016 overigens 659 euro. In april 2017 was de 32 GB variant van de 6s al te krijgen voor minder dan 600 euro, net als de 16GB variant. De prijzen voor deze smartphone zullen natuurlijk nog verder gaan dalen (hoewel deze al flink gedaald zijn zoals je ziet), zo lang de iPhone 6s verkrijgbaar is. Bekijk daarom de pagina met losse 6S toestellen voor de actuele prijzen van alle beschikbare iPhone 6s toestellen, of kijk op de iPhone 6S abonnementen pagina voor de prijzen van een iPhone 6s toestel in combinatie met een abonnement.

De belangrijkste eigenschappen/specificaties van de iPhone 6s

De belangrijkste eigenschappen van de iPhone 6s samengevat.

 • 3D Touch, een techniek waarbij je acties kunt uitvoeren door harder of zachter op het scherm te drukken
 • Supersnelle A9 processor
 • Haarscherpe camera voor het maken van foto's en video's
 • In 4 reguliere kleuren verkrijgbaar (goud, roségoud, zilver en spacegrijs), die Apple ook voor andere modellen gebruikt
 • Groot scherm; beelddiagonaal maar liefst circa 12 cm (4,7 inch)
 • Super dun; slechts 7,1 mm
 • 16GB, 32GB, 64GB of 128GB opslagcapaciteit; genoeg, veel, of zelfs zeer veel opslag capaciteit!

Bekijk alle specificaties van de iPhone 6s

Verschillen tussen de iPhone 6s en de gewone 6

Bij de komst van ieder nieuw model iPhone brengt Apple verbeteringen aan. Hieronder een korte opsomming van de verschillen / verbeteringen van de iPhone 6S ten opzichte van de gewone 6.

iPhone 6s A9-processor

Deze telefoon is weer sneller dan zijn voorganger met een supersnelle A9 processor met 1.84GHz en 2GB RAM ten opzichte van een A8 processor met 1.4GHz met 1GB RAM. In nieuwere smartphones van Apple wordt echter al een A11 chip gebruikt, voor nog betere prestaties.

Force/3D Touch

Een nieuwe functie op deze telefoon is Force Touch (ook 3D Touch genoemd). Er is een verschil in functies bij hard en zacht drukken op het scherm, vergelijkbaar met het klikken op de rechtermuisknop bij een computer.

Camera van 12 Megapixel

Ook de camera is sterk verbeterd aan zowel de achterzijde (12 Megapixel vs 8 Megapixel) als de voorzijde (5 Megapixel vs 1.2 Megapixel). Hoewel gezegd moet worden dat de camera specificaties van de in 2016 verschenen 7 en 7 Plus stukken beter zijn, iets wat ook geldt voor de in 2017 verschenen 8 en 8 Plus.

4K video ten opzichte van 1080p video

De nieuwe camera resulteert ook in een betere film-ervaring. De 6S geeft nóg meer detail in video's met zijn 4K resolutie.

iPhone 6s: 7.1mm dik

Deze smartphone is 2mm dikker dan zijn voorganger en daarbij ook 14 gram zwaarder. Over het algemeen beleven gebruikers dit niet als zwaar.

Kleuren van de iPhone 6s

De Apple iPhone 6S kun je kopen in 4 kleuren, spacegrijs, goud, roségoud en zilver. De meeste webwinkels bieden de 6S aan in alle kleuren (als los toestel of in combinatie met een abonnement). Bij de iPhone 6S toestel vergelijker op deze website kun je op kleur selecteren, en de beste 6S aanbiedingen in jouw kleur gepresenteerd krijgen.

Opslagcapaciteit van de iPhone 6s: 128GB, 64GB, 32GB en 16GB

De iPhone 6S kwam bij de introductie in september 2015 beschikbaar in een 16GB, 64GB en 128GB variant, waarmee Apple op zich voldoende mogelijkheden bood qua opslagcapaciteit en tegemoet kwam aan de wensen van veruit de meeste gebruikers.

In september 2016 (rond de lancering van de 7 en de 7 Plus) kwam Apple met het nieuws dat er ook een 6S 32GB variant geproduceerd zou gaan worden. Deze variant vervangt eigenlijk de 16GB, die naar de huidige maatstaven betrekkelijk weinig geheugen heeft (voor velen is dat op dit moment althans te weinig). De 6S met 16GB is overigens nog wel te krijgen, voor hoe lang is alleen niet duidelijk.

Kijk goed naar de opslagcapaciteit die je nodig verwacht te hebben, om zo de 6S te kiezen die wat dat betreft het beste bij jou past. Bij de toestellen in refurbished staat zijn alle vier de opslagvarianten redelijk tot goed te krijgen, bij uiteenlopende aanbieders. Voor 6S toestellen in nieuwe staat geldt dat wat minder.

Prijzen van een iPhone 6s zonder abonnement (los toestel)

De iPhone 6s en 6s Plus zijn op dit moment te bestellen via onze website. Hieronder zie je nu de losse 6S toestellen (in nieuwe staat) met de beste prijs van dit moment. Wil je alle iPhone 6S toestellen zien (in de staat nieuw), van alle webwinkels die deze smartphone aanbieden? Klik dan op 'Meer resultaten', dan krijg je het complete aanbod te zien, en kun je nog meer deals op prijs vergelijken. Uiteraard is de 6S ook verkrijgbaar in refurbished conditie, waarmee je nog een flink stuk extra kunt besparen op je aanschafkosten.

Type

Geheugen

Staat

Toestelprijs

€ 10
€ 2000

Kleur

iPhone 6s - bestellen

Kleuren:
 • Geheugen: 16GB - 32GB - 64GB - 128GB

  Prijs: Los refurbished toestel vanaf €99.22

  Bekijk prijzen met abonnement