Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wie zijn Android smartphone of iPhone of zijn tv aansluit, kan moeiteloos media streamen zodat het hele gezin mee kan kijken. Een iPhone aansluiten op de tv kan door gebruik te maken van Apple TV, Google Chromecast of een HDMI adapter. Het is zelfs mogelijk om een Apple iPhone met een Samsung TV te koppelen. Weten hoe dit werkt? We leggen het uit.

iPhone koppelen met Apple TV

Het maakt niet uit welke smart televisie je hebt, een iPhone koppelen kan heel eenvoudig met de mediaspeler Apple TV. Dit is een kastje dat via een HDMI kabel verbonden is met de televisie. De nieuwste Apple TV is verkrijgbaar voor ongeveer €199. Hiermee stream je video’s, muziek en foto’s vanaf de iPhone, iPad of iPod. Ook bekijk je content van iCloud op je televisie, of de nieuwste films in HD kwaliteit. Het is belangrijk dat Apple TV via een HDMI kabel is verbonden met de tv, maar ook is aangesloten op het draadloos of bekabeld internet.

Tip: iPhone toestellen vergelijken

Streamen met Google Chromecast

Een goed alternatief is de Google Chromecast, verkrijgbaar vanaf €39. Deze biedt dezelfde functies als Apple TV. Wel moet er rekening mee worden gehouden dat Google Chromecast geen 4k ondersteunt. Bovendien werkt deze minder goed met de iPhone. De Google Chromecast is vooral geschikt wanneer je alleen Netflix, Videoland of YouTube op je TV wil bekijken. Sluit Chromecast via een HDMI kabel op de tv aan. Ga aan de slag met de setup en activeer het wifi-netwerk.

iPhone rechtstreeks aansluiten op je tv met een HDMI kabel

De meeste moderne televisies zijn voorzien van HDMI. Voor ouderen toestellen is een VGA kabel nodig. De iPhone zelf heeft geen HDMI ingang, daarom is een speciale HDMI adapter vereist. Vanaf iPhone 5 en hoger heb je een adapter met Lightning aansluiting nodig. Deze zijn verkrijgbaar voor ongeveer €59. Oudere iPhones zijn voorzien van een 30 pins aansluiting. Verbind de HDMI adapter met de HDMI kabel en plug deze in de televisie. Vind op de televisie de juiste HDMI uitgang, op het beeld verschijnt screen mirroring. Dit betekent dat het beeld van de iPhone op de televisie wordt weergegeven. Nu is het mogelijk om vanaf de iPhone foto’s, video’s en documenten via de televisie weer te geven.

Tip: Abonnementen met iPhone op prijs vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer