Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een iPhone en iPad kun je gebruiken als Wi-Fi hotspot voor al je externe apparaten. Dit kan erg handig zijn als je onderweg op je iPad of Laptop wilt werken en geen Wi-Fi verbinding in de buurt hebt. Zo maak je hier gebruik van!

Persoonlijke hotspot op iPhone instellen

Door je 3G/4G iPhone of iPad te gebruiken als Wi-Fi hotspot hoef je voor andere apparaten geen databundel aan te schaffen voor je MacBook, iPad of andere apparaten. Zo stel je dit in:

  • Ga naar Instellingen
  • Schakel WiFi in en ga terug naar Instellingen
  • Tap op Persoonlijke hotspot
  • Zet de schakel van Persoonlijke hotspot om (het wachtwoord wat je ziet kun je naar wens aanpassen)

Pak nu het externe apparaat en zet de Wi-Fi aan. Selecteer vervolgens de netwerknaam van jouw iPhone of iPad en typ het wachtwoord in. Dit is het wachtwoord dat onder ‘Wifi-toegang’ staat op jouw iPhone/iPad.

Lees ook: Wi-Fi problemen oplossen op een iPhone of iPad

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

WiFi verbinding gelukt

Als de connectie tussen beide apparaten is gelukt verschijnt er een blauwe balk op je iPhone of iPad. Dit betekent dat er een verbinding is tussen de iPhone en een ander apparaat. Je kunt maximaal 10 apparaten tegelijk koppelen aan een iPhone.

Persoonlijke hotspot via Bluetooth en USB-kabel

Er hoeft geen Wi-Fi aan te pas te komen om een persoonlijke hotspot te krijgen met de iPhone. Je kunt ook kiezen om via USB of Bluetooth een verbinding te maken. Voor een persoonlijke hotspot USB verbinding koppel je de iPhone met een computer via een USB-kabel. Om via Bluetooth een koppeling te maken moeten zowel de iPhone als het andere apparaat Bluetooth hebben ingeschakeld. De iPhone zal overigens met het aanzetten van de persoonlijke hotspot vragen naar welke verbinding je op zoek bent. 

Lees ook: Hoe bespaar ik op mijn mobiele dataverbruik

persoonlijke hotspot iphone ipadFoto: osxdaily

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer