Back to Top

Bestel de iPhone 14 of een van de andere nieuwe iPhones!

WWil jij als één van de eersten pronken met de nieuwe iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro of iPhone 14 Pro Max? Bestel deze dan nu met abonnement bij KPN, tijdens de pre-order fase!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

In dit artikel geven we je uitleg over het delen van notities op je iPhone, het ongedaan maken hiervan, en iPhone notities overzetten naar een Android telefoon.

Heb je een notitie op je iPhone gemaakt en wil je deze delen met andere gebruikers? Apple maakt het mogelijk om via de Notities-app een kopie van je notitie naar iemand anders te sturen. Het is zelfs mogelijk om samen aan een notitie te werken, mits degene met wie je samenwerkt ook een iPhone heeft. Heb je notities op je iPhone die al jarenoud zijn, maar bij iedere nieuwe iPhone steeds weer via iCloud worden gesynchroniseerd? Dan kun je deze ongedaan maken. Het is dankzij iCloud ook mogelijk om al je notities over te zetten naar een Android-smartphone. Bijvoorbeeld als je eigen iPhone bij de reparateur is of als je besluit dat je toch liever met Android verder wilt.

Een notitie delen

Als je een iPhone hebt, kun je je notities delen met andere iPhone gebruikers. Dit werkt aan de hand van iCloud. Je kunt niet alleen één notitie delen, maar ook meerdere tegelijkertijd. Op die manier kun je zelfs een hele map met notities delen. Omdat de notities op iCloud staan, worden alle wijzigingen meteen gesynchroniseerd. Daardoor ziet iedereen altijd de laatste wijzigingen in de notities.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Stappenplan notitie delen

Een notitiedelen kun je in twee eenvoudige stappen doen. Ten eerste door de notitie die je wilt delen te openen in de notitie-app. Daarna druk je op het cirkeltje met de drie puntjes. Klik op ‘Stuur een kopie’ en geef aan hoe je de notitie precies wilt versturen.

Samenwerken aan een notitie

Je kunt ook samen aan een notitie werken. Deze dien je dan wel eerst te delen via iCloud. Door de notitie samen te bewerken en te synchroniseren ziet iedereen elkaars laatste wijzigingen. Dit kan alleen op een toestel van Apple. Je hebt daarom ook Apple ID nodig. Dit geldt voor iedereen die aan de notitie werkt. Het is niet mogelijk om samen te werken aan een notitie die je hebt vergrendeld.

Als je in de lijst met je notities naar links over de notitie veegt, krijg je een poppetje met een plus-icoontje te zien. Open vervolgens de notitie die je wilt delen en klik op het cirkeltje met de drie punten. Klik daarna op ‘deel notitie’. Door voor ‘opties voor delen’ te kiezen en dan ‘kan wijzigingen aanbrengen’ in te schakelen, kunnen andere mensen aan je notitie werken. Daarna kun je de uitnodiging versturen via Mail of Berichten.

Notities ongedaan maken

Ongedaan maken van notities is op de iPhone erg eenvoudig. Er is niet letterlijk een ‘ongedaan maken’ knop, maar je kunt ze wel (blijvend) verwijderen. Swipe naar links over de notitie die je wilt verwijderen en klik vervolgens op het rode knopje met de prullenbak. Dan verdwijnt je notitie naar je ‘Verwijderd-map’. De notities zijn daardoor nog niet volledig weg. Standaard blijven je notities nog 30 dagen bewaard in de map ‘Verwijderd’. Dat heeft Apple handig bedacht, want zo kun je je notitie nog terughalen als je deze per ongeluk hebt verwijderd.

Wil je echt je notitie volledig wissen van je iPhone en iCloud en wil je niet 30 dagen wachten? Ga dan naar de map ‘Verwijderd’ en swipe opnieuw over de notitie die je wilt verwijderen. Daarna klik je het prullenbakje nog eens aan. Daarna is je notitie voor goed weg. Hij is dan niet meer terug te halen en het is net of je notitie nooit bestaan heeft.

Wil je de wijzigingen in de laatste notitie ongedaan maken? Dan klik je op de herstelknop. De herstelknop is het cirkeltje met het pijltje naar linkjes. Als je meerdere keren tikt op deze knop, zullen alle uitgevoerde bewerken worden hersteld. Je kunt ook door op dezelfde knop te klikken en dan voor ‘opnieuw’ te kiezen, de laatste bewerking opnieuw uitvoeren.

Notities overzetten naar Android

Als je om welke reden dan ook je notities van je iPhone wilt overzetten naar je Android-toestel, is dit mogelijk. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om ze allemaal één voor éen naar jezelf door te mailen, maar met 2000 notities is dat onbegonnen werk. Het kan ook gemakkelijker. Je notities verschijnen automatisch in iCloud, tenzij je dit bij de instellingen hebt uitgezet. Daarom kun je via iCloud op een veilige en gemakkelijke manier je notities overzetten. Uiteraard kun je ook Google als tussendienst gebruiken om je notities te synchroniseren met Android.

Via iCloud

iCloud is de snelste manier om al je notities over te zetten op andere apparaten. Het maakt niet uit of dat een laptop van Apple of bijvoorbeeld een tablet van Google is. Cloudopslag is altijd toegankelijk op elk apparaat. Dit zijn de stappen om al je notities van je iPhone over te zetten op Android:

Ga naar de instellingen-app op je iPhone en klik vervolgens op ‘iCloud’. Zorg ervoor dat je iCloud-synchronisatie voor notities is ingeschakeld.

Klik vervolgens op ‘Opslag en backup’ en klik ‘nu back-up maken’ aan. Dan zal de backup allerlei zaken, waaronder je notities in een back-up plaatsen. Als je je iCloud-account op je computer opent, zie je de notities die je hebt gesynchroniseerd. Nu is het tijd om de notities naar Android te sturen. Dat kan gemakkelijk door de notities die je wilt behouden naar jezelf te mailen en te downloaden op Android.

Via Google

Een andere manier om al je notities in één keer zonder downloaden op je Android-toestel te krijgen, is door synchronisatie via Google. Je hoeft het jezelf dan niet meer te mailen, alles gaat volledig automatisch,

Ga naar je iPhone naar de instellingen en kies voor ‘E-mail, contacten en agenda’s. Klik vervolgens op ‘Account toevoegen.’

Kies vervolgens voor ‘Google’. Daarna word je gevraagd naar je gegevens van google. Denk bijvoorbeeld aan je naam, je volledige e-mailadres, het wachtwoord dat bij je Google-account hoort en eventueel een beschrijving van het account. Als je succesvol bent ingelogd, kun je ‘schakel synchronisatie in voor notes’ aanklikken. Op die manier zal Google al je notities vanuit je iPhone kopiëren naar je notities voor Android. Dit gaat volledig automatisch via je Google account. Daarna zijn de iPhone notities volledig synchroon en kun je je ze inzien op je Android-apparaat.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer