Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone 14-lijn is gelanceerd. Het basismodel en de Plus zien er grotendeels hetzelfde uit als hun voorgangers, maar bij de Pro-versies is er wel een en ander veranderd in het design. Deze modellen hebben bijvoorbeeld niet meer de beruchte notch, maar een Dynamic Island. Wat dit precies is en hoe de rest van het design eruitziet lees je in dit artikel.

Notch vervangen voor Dynamic Island

Sinds de release van de iPhone X in 2017 rust Apple nieuwe toestellen standaard uit met de ‘beruchte’ notch, ofwel een inkeping boven in het scherm. Maar bij de kersverse iPhone Pro en Pro Max gooit Apple het over een andere boeg. Deze toestellen hebben namelijk geen notch meer, maar een zogenoemd Dynamic Island.

De Apple iPhone 14 Pro en Pro Max hebben dus geen notch meer, maar een Dynamic Island. Dit is - zoals de naam al zegt - een dynamisch losstaand eilandje aan de bovenkant van het scherm.

Het Dynamic Island is kleiner dan de notch en heeft verschillende functies. Het eiland verandert automatisch van vorm als je meldingen binnenkrijgt of bepaalde apps gebruikt. Je kan op de balk klikken voor extra informatie over de melding. Zo zie je bijvoorbeeld door wie je wordt gebeld en kan je muziek afspelen, pauzeren of een ander nummer kiezen. Het eiland neemt dus niet - zoals de notch - alleen maar schermruimte in, maar is ook functioneel.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Rondere hoeken en dunnere randen

Dankzij de rondere hoeken en de dunnere zwarte randen aan de zijkant van het scherm zien de iPhone Pro en de Pro Max er nóg mooier en eleganter uit dan hun voorgangers. De toestellen zijn ook een stuk dunner en liggen daardoor lekker in de hand.

Mooie en stevige behuizing

Het Pro en Pro Max-model krijgen een sterke titanium behuizing. Dit geeft het design niet alleen een strakke uitstraling, het zorgt er ook voor dat ze tegen een stootje kunnen als je ze per ongeluk laat vallen.

Met deze iPhones hoef je je ook geen zorgen te maken over krassen op het beeldscherm. Het display wordt namelijk voorzien van een Ceramic Shield en is daardoor bestand tegen schade. De telefoons zijn ook stof- en waterbestendig en je kunt ze zelfs tot dertig minuten op zes meter diepte onder water houden zonder dat ze beschadigd raken.

Vier mooie kleuren

Net als andere jaren verschijnen ook in deze serie de iPhone 14 Pro-modellen in nieuwe kleuren. Dit jaar zien we de kleuren zwart, zilver, goud en donker paars. Het is de eerste keer dat een iPhone in donkerpaars verschijnt.

Op de hoogte blijven van alle nieuwste Apple-lanceringen, ook van bijvoorbeeld Smartwatches of AirPods? Houd dan de newsroom van Apple in de gaten en mis niets.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer