Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met een iPhone screenprotector bescherm je het scherm tegen krassen en barsten. Er zijn verschillende screenprotectors verkrijgbaar: van plastic velletje tot tempered glass. Een iPhone screenprotector aanbrengen en verwijderen vraagt wel wat voorbereiding.

De juiste screenprotector kopen

Een plastic screenprotector is de goedkoopste optie om het iPhone display te beschermen. Dit plastic plak je over het scherm en voorkomt krassen. Mocht het toestel vallen, dan voorkomt de plastic screenprotector dat er stukjes glas wegspringen. Het biedt niet de beste bescherming maar is wel een stuk goedkoper. Houd er trouwens rekening mee dat er een verschil is tussen een plastic screenprotector en een plastic velletje: dit laatste biedt nauwelijks bescherming.

Een tempered glass screenprotector is de allerbeste keuze. Deze is gemaakt van echt gehard glas en voorkomt vingerafdrukken op het touchscreen, krassen en mogelijk ook het barsten van het scherm. Bij een val breekt wel de glazen screenprotector, maar is het display van je dure iPhone gered.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Dikte van tempered glass screenprotector

De meeste screenprotectors van tempered glass hebben een dikte van 0,33 of 0,40 mm. Hierdoor kan het toestel dikker aanvoelen. Gelukkig beïnvloedt een screenprotector de gevoeligheid en helderheid van het touchscreen niet. Dit blijft dus gewoon werken zoals je gewend bent. Datzelfde geldt voor een plastic screen protector, hoewel deze sneller krassen kan vertonen. Een plastic velletje als screenprotector maakt de iPhone niet dikker maar voegt ook niet veel nuttigs toe. Behalve dan dat je bij een kapot scherm de glasstukjes niet bij elkaar hoeft te rapen.

IPhone screenprotector aanbrengen

Hoe breng je een iPhone screenprotector aan? Dit is niet moeilijk, maar vraagt wel om een goede voorbereiding en wat geduld. Het is ten eerste belangrijk dat de afmeting van de screenprotector overeenkomt met het scherm van je iPhone.

Maak het scherm volledig stof- en vetvrij. Wie een screenprotector koopt krijgt hier vaak een schoonmaaksetje bij. Mocht je niet over een schoonmaaksetje beschikken, gebruik dan een alcoholdoekje of een brillendoekje. Maak het scherm goed schoon en droog. Er mag geen vocht of stof op het scherm achterblijven.

Verwijder het beschermfolie van de screenprotector. Raak de plakzijde van de screenprotector niet aan maar houdt deze aan de randen vast.

Positioneer de screenprotector. Kijk hierbij goed naar de luidspreker, de camera of de homebutton. Laat vervolgens de screenprotector op het scherm zakken. Druk nu zachtjes in het midden op de screen protector.

Luchtbellen onder de screenprotector

Het komt vaker voor dan je denkt: de iPhone screenprotector vertoont luchtbellen. Met een tempered glass screenprotector is dit snel opgelost: strijk vanuit het midden de luchtbubbels naar buiten weg. Bij een plastic screenprotector kan dit wat lastiger zijn, omdat de screenprotector mogelijk wat verbogen is. Met een plastic velletje heb je nóg meer kans op luchtbelletjes.

Probeer de glazen screenprotector niet te verwijderen wanneer er luchtbubbels aanwezig zijn. wanneer je deze weer los wilt maken is de kans groot dat hij breekt. Wil je het toch proberen, gebruik dan een smal voorwerp dat je onder een hoek van de screenprotector duwt. Duw de hoek van de screenprotector langzaam steeds verder omhoog. Uiteindelijk komt de hele screenprotector los van het scherm.

IPhone screenprotector verwijderen

Bij reparatie of verkoop van het toestel moet de screenprotector er weer vanaf. Dit is ook het geval wanneer de screenprotector te veel krassen vertoont of misschien kapot is. Hoe verwijder je een tempered glass screenprotector? Ga altijd voorzichtig te werk: je wilt je iPhone niet beschadigen. Komt de screenprotector onbeschadigd ervan af, dan is deze zelfs opnieuw bruikbaar.

Verwarm de screenprotector gedurende 15 seconden met een föhn. Door de warmte komt de lijmlaag los. Gebruik een flexibel pasje en plaats dit onder een van de hoeken van de screenprotector. Wip het pasje langzaam omhoog en kijk of de screenprotector loskomt. Is dit het geval, blijf dan de druk opvoeren totdat de hele protector van het scherm is.

Werk altijd in een stofvrije omgeving. Is er veel stof aanwezig, dan kleeft dit direct aan de lijmlaag. Hierdoor is de screenprotector niet opnieuw bruikbaar.

Een plastic screenprotector verwijder je op dezelfde manier maar kan wel sneller breken. Heb je alleen een plastic beschermlaagje (een velletje) over je scherm zitten, dan kun je dit er zo vanaf trekken.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer