Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Zowel de iPhone als MacBook draaien op het iOS besturingssysteem. Wist je dat je deze twee apparaten goed met elkaar kunt synchroniseren? Handig, want zo kun je op beiden films, afspeellijsten, foto’s en video’s bekijken. Ook handig voor het delen van contacten en agenda’s. In dit artikel lees je hoe je de iPhone synchroniseert met MacBook.

Synchroniseren met iTunes

De gemakkelijkste manier om te synchroniseren is met iTunes. Dit is een digitale mediaspeler van Apple. Je vindt iTunes standaard op de iPhone, voor Mac of PC kun je deze downloaden. Het gebruik van iTunes is gratis. Let op: naast iTunes is er ook iCloud. Bewaar je een reservekopie in iCloud, dan is dit niet geschikt voor het synchroniseren tussen iPhone en MacBook.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Handleiding iPhone synchroniseren met MacBook

Waarom zou je de smartphone synchroniseren met je pc? Omdat dan al je muzieknummers, foto’s, video’s, contacten en reservekopieën beschikbaar zijn. Deze beheer je vanaf je iPhone of MacBook. Zo synchroniseer je de iPhone met MacBook:

 • Open iTunes op MacBook
 • Sluit de iPhone met de originele usb kabel op de computer aan
 • Klik binnen iTunes linksboven op het apparaatsymbool
 • Ga naar het onderdeel instellingen aan de linkerkant
 • Klik op de content die je wilt synchroniseren
 • Selecteer eventueel extra selectievakjes
 • Klik op pas toe (rechtsonder)
 • Klik eventueel op synchroniseer

De apparaten worden nu met elkaar gesynchroniseerd. Later kun je dit via wifi synchroniseren. Hierdoor heb je geen USB kabel meer nodig.

Synchroniseren met wifi

De allereerste keer moet je de iPhone via USB kabel met MacBook synchroniseren. Is dit eenmaal ingesteld, dan kun je de volgende keer gebruik maken van synchroniseren via wifi. Het is dan wel belangrijk dat je voor de juiste instellingen kiest:

 • Sluit de iPhone met de usb-kabel op de pc aan
 • Open iTunes op de pc (MacBook)
 • Selecteer je iPhone
 • Klik links op samenvatting
 • Selecteer synchroniseer met deze iPhone via wifi
 • Klik als laatste op toepassen

Zolang je MacBook en iPhone zich in hetzelfde wifi-netwerk bevinden, synchroniseren deze twee met elkaar. Dit werkt niet wanneer je op je iPhone gebruik maakt van mobiele data of een ander wifi netwerk.

Over de iTunes bibliotheek

Je kunt de iPhone maar met één iTunes bibliotheek synchroniseren. Probeer je te synchroniseren en krijg je de melding dat de iPhone met een andere iTunes bibliotheek is gesynchroniseerd? Klik in dit bericht op wis en synchroniseer. Alle media wordt gewist en vervangen door nieuwe media en bestanden. Maak niet continu een nieuwe iTunes Bibliotheek aan, dit werkt erg verwarrend.

Synchroniseren tussen apparaten werkt niet

Het kan voorkomen dat iTunes op je MacBook de iPhone niet herkent. Je krijgt in dit geval een foutmelding. Controleer of je iPhone is ontgrendeld en het beginscherm zichtbaar is. Sluit de iPhone daarna opnieuw aan. Werkt het niet? Controleer of je de nieuwste versie van iTunes of de nieuwste software op je MacBook hebt staan. Kijk ook gelijk even of de iPhone wel echt aanstaat.

Mocht iTunes nog steeds niet de iPhone herkennen, ontkoppel dan alle USB randapparatuur, behalve de iPhone. Bekijk of de USB poorten werken door de iPhone hierop aan te sluiten. Controleer ook de werking van de usb-kabel en vervang deze eventueel voor een andere kabel.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer