Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wil je op je iPhone muziek zetten zonder dat je een abonnement hebt bij Apple Music? Dat is mogelijk. Daarvoor heb je wel een computer met iTunes (Windows) of een Mac nodig. Het is namelijk alleen mogelijk om je muziek op je iPhone te zetten als je deze eerst hebt ingeladen in je muziekbibliotheek. Daarna kun je de muziek die je op je iPhone wilt zetten in een afspeellijst zetten, zodat je deze naar je iPhone kunt synchroniseren. Als je wel een Apple Music abonnement hebt, kun je ook offline muziek van Apple Music aan je iPhone toevoegen.

Muziek luisteren zonder internet op de iPhone

Handig als je in het vliegtuig zit of op een ander plek bent zonder internet: muziek op je iPhone. Zo heb je toch nog een beetje entertainment voor die lange vlucht naar je vakantiebestemming. Daarnaast zijn er veel hardlopers die graag muziek op hun smartphone zetten, zodat ze met muziek kunnen sporten. In de Muziek-app van Apple kun je als Apple Music-abonnee muziek en video’s toevoegen en downloaden. Zo kun je – als je online bent – de muziek meteen streamen vanaf je iPhone. Als je geen verbinding hebt, kun je alleen muziek luisteren die je eerst hebt gedownload. We leggen je uit hoe je met en zonder abonnement muziek op je iPhone kunt zetten.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Muziek uit Apple Music in je bibliotheek zetten

Om straks je muziek op je iPhone te zetten, moet je de muziek eerst in je bibliotheek zetten. Je kunt alleen muziek van Apple Music op je iPhone zetten als je een abonnement hebt. Dit abonnement mag niet het Apple Music Voice-abonnement zijn. Bij alle andere abonnementen is dit wel mogelijk. Om muziek uit Apple Music aan je muziekbibliotheek toe te voegen, kun je het volgende doen:

  • Houd je vinger op een nummer en druk op ‘zet in bibliotheek’;
  • Als je de inhoud van een album of playlist bekijkt, klik je bovenaan op het plus-icoontje en klik je vervolgens op de drie puntjes. Daarna klik je op ‘zet in bibliotheek’ en kun je de liedjes afzonderlijk toevoegen;
  • Tik in het scherm bij ‘huidig onderdeel’ op de drie puntjes en klik op ‘zet in bibliotheek’.

Je kunt op dezelfde manier ook weer muziek uit je bibliotheek verwijderen. Klik dan op ‘verwijder uit bibliotheek’. Het is belangrijk dat je je liedjes die je op je iPhone wilt zetten eerst aan je bibliotheek toevoegt, omdat je alleen muziek kunt toevoegen die in je bibliotheek staat. Deze kun je dan vervolgens synchroniseren met je iPhone.

Zelf gedownloade muziek in je bibliotheek zetten

Uiteraard is het niet verplicht om een abonnement bij Apple Music af te sluiten. Het is ook mogelijk om zonder Apple Music muziek die je hebt gedownload in je muziekbibliotheek te zetten. Gebruik daarvoor de Muziek-app op je Mac of de iTunes-app op je Windows-computer. Het enige wat je hoeft te doen, is de muziek op je Mac naar de Muziek-app te slepen. Let er wel op dat je geen muziek direct in een speellijst kunt slepen. Je kunt de muziek wel in je bibliotheek slepen als je onder ‘Bibliotheek’ voor ‘nummers’ kiest.

Het is daarnaast ook mogelijk om hele mappen in één keer in je bibliotheek te zetten door de Muziek-app aan te klikken en bovenin op ‘Archief’ en dan op ‘voeg toe aan bibliotheek’ te klikken.

Als de muziek eenmaal aan de bibliotheek is toegevoegd, kun je tracks onderverdelen in playlists. Dit is wat Apple ‘afspeellijsten’ noemt. Nadat je zo’n lijst hebt gemaakt, kun je de lijst synchroniseren met je iPhone.

Muziek synchroniseren met je iPhone met een Mac

Het is dus niet mogelijk om rechtstreeks muziek naar je iPhone te slepen. Maar je kunt de afspeellijsten wel synchroniseren met je iPhone. Hiervoor heb je de oplaad- en datakabel nodig die je bij je iPhone hebt gekregen. Sluit de kabel aan op je Mac. Op je Mac kun je vervolgens bij de nieuwste updates naar Finder gaan en vervolgens je iPhone aanklikken. Klik daarna op ‘Muziek’. Hierna kun je een vinkje zetten bij ‘Synchroniseer de volledige muziekbibliotheek’ of kiezen voor één speellijst die je net hebt aangemaakt.

Het is belangrijk om te weten dat als je er voor kiest om één afspeellijst te synchroniseren, de rest van de muziek van je iPhone wordt verwijderd. Heb je een oudere Mac? Dan vind je de iPhone niet terug in de Finder-app, maar in de aparte iTunes-app. De rest van de stappen zijn hetzelfde. Zie je de iPhone niet verschijnen? Start dan je Mac en iPhone eens opnieuw op.

Muziek synchroniseren met je iPhone met een Windows-computer

Uiteraard is het ook mogelijk om met een Windows-computer muziek op je iPhone te zetten. Sluit hiervoor je iPhone met USB-kabel aan op je computer. Open vervolgens iTunes en klik op het apparaatsymbool in de linkerbovenhoek van iTunes. Daarna klik je op ‘Instellingen’ aan de linkerkant van het menu. Klik vervolgens op ‘Muziek’ en vink ‘Synchroniseer muziek aan’. Ook hier kun je weer kiezen voor de gehele muziekbibliotheek of alleen geselecteerde afspeellijsten.

Zorg ervoor dat je alle afspeellijsten die je op de iPhone wilt zetten selecteert. Op die manier kun je alle muziek die je al op je iPhone hebt gesynchroniseerd, behouden. Wil je bepaalde playlists weer verwijderen? Dan kun je deze uitvinken en opnieuw synchroniseren.

Muziek synchroniseren via WiFi

Wil je de USB-kabel niet iedere keer gebruiken om je muziek te synchroniseren? Dan kun je dit ook via WiFi doen. Als je iTunes via USB hebt geconfigureerd, kun je de volgende keer iTunes gebruiken om te synchroniseren met WiFi. Sluit hiervoor het apparaat nog één keer aan met een USB-kabel en klik vervolgens op ‘Overzicht’. Selecteer daarna ‘Synchroniseer met deze via wifi’ en klik vervolgens op ‘Pas toe’.

Deze optie werkt alleen als de Mac en de iPhone op hetzelfde Wifi-netwerk zijn aangesloten. Dan verschijnt het apparaat in iTunes. Op het moment dat de iPhone is aangesloten op het stopcontact en verbonden is met de computer en de Finder-app of iTunes is geopend, zal de playlist automatisch naar je iPhone worden gesynchroniseerd.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer