Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een schermafbeelding of screenshot maken (nemen) van je iPhone 5 of iPhone 5S scherm is gemakkelijker dan je denkt! In dit artikel leggen we uit hoe je dit klaar speelt op je toestel. Screenshot iPhone 5 of 5S maken werkt niet? Ontdek de mogelijke problemen.

Screenshot iPhone 5 en 5S maken: handleiding

In welke app of websitepagina jij je ook bevindt, je hebt altijd de mogelijkheid tot het maken van een screenshot. Dit is een schermafbeelding van hetgeen je op dat moment op je scherm hebt staan. Een screenshot iPhone 5 of 5S maken gaat heel eenvoudig:

  • Zorg dat hetgeen je vast wil leggen, ook zichtbaar is op je scherm
  • Druk de powerknop aan de bovenkant en de homeknop aan de voorkant kort tegelijkertijd in
  • Laat de knoppen vervolgens weer los
  • Het scherm laat een korte witte flits zien, ook hoor je een sluitergeluid

Vanaf iOS 11 heb je de mogelijkheid om een screenshot direct te bewerken zoals bijsnijden of het toevoegen van tekst. De afbeelding vind je terug op je filmrol.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Screenshot maken zonder homebutton

Doet de iPhone 5 knop het niet meer? Hierop kun je geen screenshots maken. Gelukkig kun je op je iPhone 5 of 5S een screenshot maken zonder homebutton. Assistive Touch is een programma voor mensen met een handicap. Dit programma bootst de functie van de homeknop na.

Is je homeknop kapot, dan kun je Assistive Touch activeren. Doe dit via instellingen à algemeen à toegankelijkheid. Zet de schakelaar bij Assistive Touch aan. Er verschijnt een witte stip op je scherm, die je met de vinger kunt verplaatsen. Tik je op deze stipje, dan verschijnt er een menu met verschillende opties. Hiertussen zie je ook de homeknop staan. Nu kun je een screenshot zonder fysieke homeknop maken.

IPhone 5 en 5S screenshot zonder aan/uit knop

De aan/ uit knop noemen we ook wel de powerknop. Een screenshot maken werkt niet omdat de powerknop defect is? Ook nu kun je gebruik maken van Assistive Touch.

Schermafbeelding maken lukt niet, problemen en oplossingen

Een schermafbeelding maken lukt niet of werkt niet, wat te doen? Hieronder vind je de meest voorkomende problemen en oplossingen:

  • Homeknop of powerknop reageert niet of te laat: druk de knoppen niet tegelijkertijd maar vlak na elkaar in
  • Homeknop of powerknop is defect: gebruik Assistive Touch
  • Laag batterijniveau: leg de iPhone 5 of 5S aan de oplader

Overige problemen: voorzie het toestel van het nieuwste iOS besturingssysteem

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer