Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Of het nu om de nieuwste iPhone X of om de iPhone 7 gaat, heel wat bedrijven werken continu samen om deze toestellen te produceren. Het grootste deel van de iPhone wordt in de Chinese Foxconn fabriek gemaakt. Hier gaat wel eerst een heel proces aan vooraf. Benieuwd hoe een iPhone volledig tot stand komt? Neem een kijkje in de wereld van de iPhone fabrieken.

Het begint allemaal met het verzamelen van alle benodigde onderdelen. Zo zijn de iPhone geluidskaarten afkomstig van het Amerikaanse Cirrus Logic, terwijl de baseband processor van Aualcomm afkomstig is. Overige onderdelen die uit Amerika komen zijn de touchscreen, iPhone chip en het schermglas. Voor de gyroscoop vliegen we naar Frankrijk en Italië. Wist je dat de NFC chip afkomstig is uit Nederland? Hier mogen we best trots op zijn.

Het flash-geheugen wordt geleverd door het Zuid-Koreaanse Samsung en Toshiba in Japan. De fingerprint sensoren komen uit China en Taiwan. De uitstekende camera is van het Japanse Sony, terwijl de iPhone batterij wordt geleverd door Samsung. Daarnaast zijn er nog verschillende andere onderdelen die wereldwijd worden verzameld.

Apple zelf richt zich op het design en de ontwikkeling van de nieuwste iPhones. Ook de software wordt door Apple zelf gecreëerd.

Tip: abonnementen met iPhone toestellen vergelijken

IPhone fabriek Foxconn

In China staat de drijvende kracht achter Apple: de Foxconn fabriek. Hier wordt het grootste gedeelte van de iPhones geproduceerd. Dat dit in China plaatsvindt heeft niets te maken met de kosten, maar eerder met de tijd. Wat in China binnen 2 weken lukt, duurt in Amerika ruim 9 maanden. De economie van China en Japan draaien voor een groot deel op de productie van de iPhone. Dit laat zien hoe groot de Foxconn fabriek is.

De werkdruk in deze fabriek is helaas wel hoog. Werknemers maken veel overuren, moeten een slaapkamer met verschillende andere delen en verdienen gemiddeld $1,87 per uur. Hierdoor is Foxconn de laatste tijd negatief in het nieuws geweest. Inmiddels werkt de fabriek aan betere werkomstandigheden.

Van fabriek tot winkel

Na het in elkaar zetten van de iPhones worden deze verscheept naar Europa, Amerika en andere werelddelen. Daarna verschijnen ze in officiële Apple Stores of bij resellers. De marketing verricht Apple zelf, zodat het invloed blijft uitoefenen op de verkoopcijfers.

Het hele proces van fabriek tot winkel neemt enkele weken in beslag. Uiteraard gaat hier een veel langere periode van voorbereiding aan vooraf.

Tip: iPhone toestellen op prijs vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer