Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een schermafbeelding (dus een screenshot) maken van je iPhone 6S (Plus) scherm? Met een aantal simpele handelingen maak je een schermafbeelding en deel je deze met vrienden. Ook heb je de mogelijkheid om een screenshot te bewerken of op te slaan. Lees hoe dit moet en wat er aan de hand is wanneer het niet lukt.

IPhone 6S (Plus): hoe screenshot maken?

De iPhone 6S en 6S Plus zijn populaire Apple toestellen uit 2015. Aan de voorzijde bevindt zich een fysieke homeknop. Dit is een belangrijk onderdeel voor het maken van een screenshot. Hieronder leggen we in drie stappen uit hoe je een screenshot maakt:

  • Open het scherm waarvan je een schermafbeelding wilt vastleggen
  • Houd de aans/ uit knop aan de zijkant van het toestel ingedrukt. Druk op precies hetzelfde moment op de ronde homeknop aan de voorzijde.
  • Het scherm van je iPhone flitst kort en maakt een sluitergeluid. De screenshot is gemaakt.

Screenshot 6S (Plus) bewerken of delen

Soms kun je pas iets duidelijk maken met een tekening of tekst. Vanaf besturingssysteem iOS 11 is het heel eenvoudig om een gemaakte screenshot te bewerken. Na het vastleggen van de schermafbeelding verschijnt een miniatuur in de linker onderkant van het scherm. Klik op deze miniatuur en ontdek alle mogelijkheden: van het bijsnijden van de afbeelding tot het toevoegen van een tekening of tekst. Gebruik hiervoor de pennen, stiften, gum of wijzig de kleur van pen of stift. Je kunt zelfs een vergrootglas gebruiken.

Verstuur de bewerkte screenshot via social media, e-mail of een van de andere opties. Onder iOS 11 en hoger kun je de schermafbeelding direct delen. Hierna wordt deze van de filmrol verwijderd. Dit bespaart weer opslagruimte.

Schermafbeelding iPhone 6S (Plus) werkt niet

Soms werkt het maken van een schermafbeelding niet, of lukt het gewoon niet. Hieronder vind je een aantal mogelijke problemen én praktische oplossingen:

  • Lage batterijstatus: zorg ervoor dat de accu voldoende is opgeladen. Is dit niet het geval, leg de iPhone 6S (Plus) dan aan de oplader.
  • Verouderd besturingssysteem: is je iOS wel actueel? Download het nieuwste besturingssysteem en maak eenvoudig een afbeelding van je scherm.
  • Verkeerde knop indrukken: wees er zeker van dat je de aan/uit knop én de homeknop gebruikt.
  • Knoppen reageren niet goed: probeer eerst de aan/uit knop en vlak daarna de homeknop in te drukken. Hiermee voorkom je dat je een andere handeling activeert.
  • Defecte iPhone: soms werkt het écht niet om een screenshot te maken. Bekijk of je iPhone op andere gebieden nog goed functioneert. LaAt hem anders een nakijken door een officiële iPhone–reparateur.

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer