Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een van de meest gewilde en belangrijkste functie in iOS 11 is toch wel de ‘niet storen tijdens autorijden’ functie. Lees hier hoe je deze functie voor het autorijden aanzet op je iPhone.

Niet alleen algehele de verkeersveiligheid zal verbeteren maar ook jouw persoonlijke veiligheid in het verkeer zal flink omhoog gaan als je deze functie gaat gebruiken. Met deze niet storen functie worden namelijk alle iPhone notificaties en meldingen geblokkeerd tijdens het autorijden. Deze functie wordt automatisch ingeschakeld zodra je met de Bluetooth van je auto verbonden bent of aan het autorijden bent. 

Hoe werkt deze niet storen tijdens autorijden functie?

Staat de ‘niet storen tijdens autorijden’ aan op je iPhone dan zal hij vanaf de 20 km/u automatisch deze functie activeren. Op het beginscherm ziet je een vervolgens een melding dat de Niet storen tijdens autorijden functie is geactiveerd. Een bijrijder zou de optie kunnen uitschakelen door op de melding te tappen en te kiezen voor ‘Ik ben niet aan het rijden’. Ook kun je in het bedieningspaneel op het auto icoontje drukken om de autorijden functie uit te schakelen.

iOS 11: Niet storen tijdens autorijden instellen

niet storen tijdens autorijden icoon

Zodra je deze niet storen functie instelt krijg je dus geen WhatsApp berichten en telefoongesprekken meer binnen. Allemaal om de focus en concentratie op het verkeer te verhogen in plaats van op je mobiel tijdens het rijden. Zo stel je de ‘Niet storen tijdens autorijden’ in:

  1. Ga naar Instellingen;
  2. Scroll naar Niet storen;
  3. Ga vervolgens naar de tekst: ‘Niet storen tijdens autorijden’;
  4. Tap vervolgens op Activeer.
  5. In het volgende scherm kun je eventueel nog kiezen tussen Automatisch, Via Bluetooth in de auto of Handmatig.

Kies je voor de optie Automatisch dan schakelt de iPhone direct de ‘Niet storen tijdens autorijden’ stand in zodra er een bepaalde snelheid en beweging wordt gemeten.

Kies je voor de ‘Via Bluetooth in de auto’ optie, dan schakelt jouw iPhone deze niet storen functie in zodra je verbonden bent met het bluetooth-systeem in de auto. 

De laatste optie is Handmatig. Deze raden wij echter af omdat we verwachten dat de meeste mensen dit zullen vergeten om te activeren.

Niet storen tijdens autorijden; automatisch antwoord verzenden

Wil je een automatisch antwoord verzenden als iemand jou een bericht stuurt terwijl jij de ‘Niet storen tijdens autorijden’ functie aan hebt? Dat kan! Ga hiervoor naar Instellingen > Niet storen > Automatisch antwoord > Typ hier vervolgens een persoonlijk bericht aan de mensen die jou proberen te bereiken tijdens het autorijden. Wellicht zal er in de toekomst een functie komen waarbij de andere persoon een ‘urgent’ label kan toevoegen aan zijn bericht of telefoontje. Hiermee weet jouw iPhone dat jij dit berichtje wél moet lezen tijdens het rijden omdat het belangrijk is.

Wat vind jij van deze functie om niet gestoord te kunnen worden terwijl je autorijdt? Laat het in de reacties hieronder weten. 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer