Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Of je nu de zomervakantie volboekt, met de herfstvakantie ertussenuit piept of op wintersport gaat: met de iPhone vakantie instellingen kom je helemaal tot rust. Je zorgt ervoor dat je op vakantie niet te veel door je smartphone wordt afgeleid. Bereid je voor met vakantie instellingen, dan weet je zeker dat je uitgerust terugkomt.

Met de iPhone op vakantie

Natuurlijk, je iPhone gaat mee op vakantie. Bij pech onderweg is een smartphone wel handig, maar ook om contact te houden met het thuisfront. Daarnaast is je iPhone je fotocamera in handzaam formaat.

Dat je iPhone mee op vakantie gaat wil niet zeggen dat alles hierom draait. Een smartphone kan aardig afleiden. Voordat je het weet zit je urenlang op het internet en sociale media rond te snuffelen. Zet je iPhone in de vakantiemodus. Bekijk hieronder de iPhone vakantie instellingen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

De vliegtuigstand inschakelen

Maak je een vliegreis naar je vakantiebestemming? Dan schakel je de vliegtuigstand op je iPhone in. Ten eerste is deze stand bedoeld voor stilte: je ontvangt geen irritante meldingen. Bovendien schakel je alle draadloze functies uit. Ook is het handig om batterij te besparen.

Zo zet je de iPhone in de vliegtuigmodus:

  • Open het bedieningspaneel
  • Activeer de vliegtuigmodus
  • Controleer of Bluetooth, wifi, mobiel netwerk en locatie zijn uitgeschakeld

Je kunt de vliegtuigstand ook via de instellingen app uitschakelen. Open de instellingen app en tik op de schakelaar: de vliegtuigstand is nu geactiveerd.

Schakel berichtgeving uit

Niets zo vervelend als tientallen meldingen per dag. Wanneer je thuis bent (of op het werk) dan is dit geen probleem maar tijdens de vakantie wil je rust, rust en nog eens rust. Schakel de berichtgeving uit! Ben je bang dat je belangrijke meldingen mist? Geen probleem, de meldingen zie je in het berichtencentrum. Met het uitschakelen van berichtgeving worden deze meldingen alleen stilgehouden.

Open de instellingenapp. Navigeer naar berichtgeving en tik op de app waarvan je de berichtgeving wil uitschakelen. Zet de schakelaar achter de optie sta berichtgeving toe op grijs. Overigens kun je deze functie ook in de afzonderlijke applicaties instellen. Dit is echter veel meer werk. Misschien leuk om in het vliegtuig te doen.

De niet storen functie

Ook een goede binnen de iPhone vakantie-instellingen: de niet storen functie. Dit betekent dat alle berichtgevingen en telefoontjes wel binnenkomen maar op de stille manier. Je hoort dus geen geluid en de telefoon trilt niet. Is dat even rustgevend!

De niet storen functie vind je ook binnen de instellingenapp. Ga naar “niet storen” en activeer deze functie. Belangrijk: kijk ook eens onder de optie “stilte”. Hier moet je kiezen voor “altijd”. Wanneer je dit niet doet ontvang je toch weer meldingen zodra je de iPhone in gebruik neemt.

Contact met het thuisfront: ook op vakantie

Je ouders, kinderen, familieleden of vrienden: met sommigen wil je ook tijdens je vakantie contact blijven houden. Bijvoorbeeld om op de hoogte te blijven van belangrijk nieuws, noodgevallen of wanneer er iets met je huisdieren is.

Wil je voor bepaalde personen wel bereikbaar blijven, dan moet je de beltoon voor deze contactpersoon activeren. Hiervoor gebruik je de contacten app. Selecteer de persoon en wijzig de beltoon. Activeer de functie “altijd aan voor noodgevallen”. Zelfs wanneer je de niet storen functie gebruikt ontvang je nog steeds oproepen (inclusief melding) van deze persoon.

IPhone vakantie instellingen: abonnement of beltegoed

Ga je naar een land buiten Europa? Kijk dan eens kritisch naar je belbundel en databundel. Het zou zomaar kunnen dat je in een niet Europees land extra moet betalen. Binnen sommige mobiele abonnementen zitten bellen buiten de EU al inbegrepen.

Houd ook rekening met je mobiel internetgebruik. Wanneer dit niet in je abonnement zit dan krijg je met soms hele hoge kosten te maken. Je kunt vaak een tijdelijk abonnement of extra data bijkopen. Zit je met een prepaid kaart? Koop dan vooraf voldoende beltegoed in.

Een fijne vakantie en vergeet niet een aantal mooie foto’s te maken! Herinneringen zitten in je hart maar het is ook leuk om hier later naar terug te kijken.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer