Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Spannend! Het duurt niet lang meer voor de nieuwe iPhone 14 uitkomt… Nu de releasedatum dichterbij komt worden er steeds meer geruchten de wereld in geholpen over de specs van deze nieuwe topserie van Apple. Zo ook over de camera’s! Want wat kunnen we daar eigenlijk precies van verwachten?

48-megapixel camera voor de Pro-modellen

De nieuwste iPhone komt naar verluidt uit in vier modellen: de standaard iPhone 14 en de Max-, Pro- en de Pro Max-varianten. Wil je écht mooie plaatjes schieten? Dan is het jouw geluksdag: op de Pro-modellen zit waarschijnlijk een lens van maar liefst 48 megapixel! De camera’s op de iPhone 14 en Max-variant blijven vermoedelijk gelijk aan de voorgaande serie: beide krijgen een 12 megapixel lens.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Scherpe foto’s bij weinig licht

Met de Pro-modellen maak je dankzij de pixel binning techniek ook scherpe foto’s bij slechte lichtomstandigheden. Meerdere kleine pixels worden hiermee gecombineerd tot een superpixel. Ook fijn is dat je foto’s maakt in 48-megapixel kwaliteit, maar dat ze worden opgeslagen als 12-megapixel foto’s. Zo sla je dus extra veel foto’s op!

Door de 48-megapixel is de camera wel een stukje groter. Daardoor steekt hij bij de iPhone 14 net iets verder uit dan bij zijn voorganger. Het toestel wordt zelf wel iets dikker, waardoor het minder opvalt. En, je krijgt er natuurlijk wel een betere camera voor terug.

Selfie-camera krijgt automatische focus

Het lijkt erop dat ook de selfiecamera wordt verbeterd. Hij krijgt namelijk autofocus. Beweeg je per ongeluk tijdens het maken van de selfie? Geen probleem! De camera blijft namelijk scherpstellen zodat je selfie scherp wordt. De selfiecamera krijgt ook een groter diafragma van f 1,9. Bij de iPhone 13 was dit f 2.4. Met een groter diafragma maak je ook heldere foto’s bij weinig licht. Met de iPhone 14 maak je dus ook prachtige selfies tijdens een zonsondergang.

Astrofotografie

Bij vrijwel ieder nieuw model introduceert Apple een nieuwe camerafunctie. Dat lijkt ook het geval te zijn bij de iPhone 14: het nieuwe vlaggenschip krijgt mogelijk de functie Astrofotografie. Dit is een speciale nachtmodus, die automatisch heldere foto’s met veel kleur en details maakt, zonder dat je er zelf iets voor in hoeft te stellen.

De nachtmodus wordt geactiveerd als je de lens ‘s nachts op de hemel richt. Hij past de belichting en omstandigheden aan. Zo kan je dus ‘s nachts de prachtige sterrenhemel vastleggen! Of dit echt zo is weten we natuurlijk pas in september. Lees hier alvast een tutorial over Astrofotografie. Nog even afwachten dus!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer