Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Hoe maak je een screenshot van je iPhone 8 scherm? In dit artikel leggen we het je uit. We laten je zien hoe je snel en eenvoudig een schermafbeelding maakt. Daarnaast gaan we dieper in op problemen, bijvoorbeeld wanneer het je niet lukt. Het maken van een schermafbeelding werkt niet? Geen nood, ook daar hebben we een oplossing voor.

Schermafbeelding maken, hoe werkt dat?

Screenshot maken op iPhone 8 en 8 Plus is een simpele handeling. Wel moet je rekening houden met de nieuwe homeknop, die bij deze modellen niet in te drukken is. Volg onze gebruiksaanwijzing en maak direct een schermafbeelding. Deze afbeelding kun je opslaan of met anderen delen.

Screenshot maken op iPhone 8 (Plus):

  • Open het scherm waarvan je een schermafbeelding wilt maken
  • Houd de sluimerknop ingedrukt, deze vind je aan de rechterkant van het toestel
  • Druk/tik vervolgens op de homeknop
  • Het scherm knippert kort en maakt een screenshot

De schermafbeelding wordt opgeslagen op je iPhone 8 of 8 Plus. Deze vind je terug in de foto app. Ga hiervoor naar het tabblad albums en selecteer de optie schermfoto’s. Maak je gebruik van je iCloud fotobibliotheek, dan vind je hier ook de screenshots terug.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Screenshot iPhone 8 (Plus) lukt niet

Lukt het niet om een screenshot te maken? Mogelijk ben je te snel met het indrukken van de homeknop. Hiermee activeer je Touch ID of Siri. Zorg er altijd voor dat je eerst de sluimerknop indrukt voordat je op de homeknop drukt.

Screenshot maken werkt niet

Maak je volgens de juiste handelingen een schermafbeelding, dan kan het bijna niet misgaan. Screenshot iPhone 8 (Plus) werkt niet? Controleer de volgende problemen en mogelijke oplossingen:

  • Lage batterijstatus

Is je accu bijna leeg, dan gaat de telefoon in de bespaarmodus. Hierdoor is het vaak niet mogelijk om een afbeelding van je scherm te maken. Leg de iPhone aan de oplader en probeer het later opnieuw.

  • Verouderd besturingssysteem

Werk je iOS besturingssysteem altijd naar de nieuwste versie bij.

  • Compatibiliteitsprobleem

In een aantal gevallen ervaar je conflicten met bepaalde applicaties. Hierdoor werken sommige basisfuncties niet. Verwijder de laatst geïnstalleerde app en bekijk of het probleem verholpen is.

  • Defecte knoppen

Bij een defecte sluimerknop of homeknop is het niet mogelijk om een screenshot te maken. Breng de iPhone naar een betrouwbare expert.

  • Onbekend probleem

Het is niet altijd mogelijk om direct het probleem te vinden. Herstart in dit geval de iPhone. Werkt een screenshot maken nog steeds niet, probeer dan de iPhone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Houd er wel rekening mee dat je veel applicaties en data kwijtraakt. Zorg daarom eerst voor een back-up.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer