Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een schermafbeelding (dus een screenshot) maken van je iPhone SE scherm? Een screenshot maken op de iPhone is betrekkelijk eenvoudig: volg de stappen en lees onze tips. Een schermafbeelding maken werkt niet? Geen probleem, voor alles is een oplossing.

Achtergrondinformatie iPhone SE en het maken van screenshots

Met een screenshot of schermafbeelding leg je vast wat er op dat moment op het smartphonescherm staat. Deze afbeelding kun je doorsturen of opslaan. Vanaf besturingssysteem iOS 11 is de screenshot functie verbeterd.

De iPhone SE dateert van 2016 en wordt in 2018 nog steeds ondersteunt, waardoor het mogelijk is gebruik te maken van het nieuwste iOS besturingssysteem. Een afbeelding van je scherm maken op Apple’s SE werkt volgens de oude en nieuwe methode, afhankelijk van je besturingssysteem.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Screenshot maken met iPhone SE en verouderd besturingssysteem

Draait je iPhone op het besturingssysteem iOS 9.3 tot 11, maak dan volgens deze stappen een screenshot:

 1. Druk op de aan/ uit knop aan de bovenkant van het toestel
 2. Druk tegelijkertijd op de hometoets aan de voorzijde van je smartphone
 3. Je toestel maakt een afbeelding van het scherm, herkenbaar aan het wit oplichten hiervan
 4. Bekijk/ bewerk de screenshot vanuit de galerij

Screenshot iPhone SE vanaf iOS 11 en hoger

De vernieuwde screenshot functie vanaf besturingssysteem iOS 11 maakt het maken van een schermafbeelding een stuk leuker. Om een schermafbeelding te maken op de SE, volg je de eerder genoemde stappen 1 tot en met 3. Sla stap 4 over en ga direct naar stap 5:

 1. In de linkeronderhoek van het scherm verschijnt een miniatuur van de schermafbeelding. Tik hierop om deze te bewerken.
 2. Vanuit het nieuw geopende scherm kun je de afbeelding bijsnijden of er iets bij tekenen. Je hebt de beschikking over verschillende pennen, stiften en een gum. Bepaal de kleur van de pen of stift of voeg wat extra vormen toe.
 3. Vanaf iOS 11 heb je de mogelijkheid een afbeelding van je scherm direct te delen. Na het delen verdwijnt deze van je filmrol, dit bespaart een hoop opslagruimte. Daarnaast is het ook mogelijk om de afbeelding op te slaan.

Screenshot maken werkt niet of lukt niet

Soms lukt het niet om een screenshot met iPhone SE te maken. Wees er zeker van dat je alle stappen goed opvolgt. Druk je per ongeluk op de verkeerde knoppen, dan activeer je waarschijnlijk iets anders op je smartphone. Ook onderstaande problemen kunnen ervoor zorgen dat een screenshot maken niet werkt of lukt:

 • Een of meerdere knoppen op de iPhone reageert niet of is defect: breng het toestel naar een reparateur
 • De SE registreert slechts één van beide knopen: druk de knoppen net na elkaar in
 • Het apparaat heeft problemen met een applicatie: start de smartphone opnieuw op
 • Een VPN verbinding blokkeert het maken van een schermafbeelding: verwijder de VPN app
 • Te laag batterijniveau: leg de smartphone aan de oplader

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer