Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

WhatsApp blijft een super handige app om constant in contact te kunnen staan met je vrienden. Het is gratis en werkt vrijwel altijd goed. Maar soms zorgt WhatsApp ook voor overload aan foto’s in je filmrol waardoor de foto’s die je zelf met je iPhone hebt gemaakt amper kunt vinden. Hoe los je dat op?

WhatsApp wordt gebruikt door jong en oud. Het is makkelijk te gebruiken en bovenal het is gratis. Naast tekstberichten kunnen er natuurlijk ook foto’s en video’s gestuurd worden. Dit heeft alleen wel het gevolg dat je filmrol kan overspoelen met foto’s uit Whatsapp en dat jouw eigen geschoten foto’s ondergesneeuwd raken. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Hoe bewaar je WhatsApp foto’s niet automatisch in je filmrol?

  • Ga naar WhatsApp en open de instellingen;
  • Ga naar het kopje ‘Chats’;
  • Zet de ‘voeg toe aan filmrol’ schakelaar uit.

 

Wanneer de schakelaar is uitgeschakeld, worden de afbeeldingen niet automatisch meer toegevoegd. Als je dan toch een afbeelding, gifje of video op wilt slaan dan kun je dit handmatig doen. Dit doe je door de afbeelding te openen en te klikken op de vierkante knop met de pijl omhoog. 

Het niet direct opslaan van afbeeldingen heeft nog een groot voordeel. Het datagebruik zal afnemen, omdat er geen verbinding gemaakt moet worden om een weergave te downloaden. Er wordt na het uitschakelen pas data verbruikt als je de afbeelding, gifje of video ook daadwerkelijk gaat bekijken en als je deze download naar jouw filmrol.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer