Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Hij is compact en prettig geprijsd, precies wat Apple liefhebbers verwachten. De iPhone 12 Mini is de kleinste iPhone 12. We zitten nog in de geruchtenmolen maar er is wel al één en ander over deze kleine iPhone bekend. Dit zijn onder andere wat specificaties over het design, de camera en hardware. Maar ook over de prijs en releasedatum.

De kleinste van de iPhone 12 serie

Jaarlijks kondigt Apple een aantal nieuwe iPhones aan. In het najaar van 2020 zijn dit de iPhone 12, iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. De iPhone 12 Mini is het vierde toestel. Niets is zeker maar gezien de geruchten komt deze kleine smartphone wel op de markt.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Specificaties iPhone 12 Mini

Voordat je de nieuwste iPhone koopt moet je wel weten wat de specificaties zijn. Wat kun je allemaal van de iPhone 12 Mini verwachten? Ondanks zijn compacte formaat gaat het hier om een krachtig toestel. We hebben wat specificaties over het design, het scherm, de camera maar ook andere zaken op een rij gezet.

Design en scherm

Eerst maar eens naar het uiterlijk van de iPhone 12 Mini kijken. Duidelijk is dat het toestel een 5,4 inch scherm krijgt. Hiermee is hij zeker kleiner dan de iPhone 12, die van een 5,7 inch scherm voorzien is. Het betreft hier een oled scherm, geen LCD. Oled heeft een betere kwaliteit wat de kijkervaring natuurlijk vergroot.

Het design is hetzelfde als bij de iPhone 12, hij is alleen compacter. Hiermee voldoet Apple aan de wens van veel Apple liefhebbers. Het toestel is in ieder geval goed bestand tegen krassen en stoten. Hoe het met valpartijen zit is onduidelijk maar Apple smartphones kunnen over het algemeen veel aan.

Cameraspecificaties voor- en achterzijde

Ondanks zijn compacte formaat heeft de iPhone 12 Mini best een goede hoofdcamera (achterzijde). Dit toestel is namelijk voorzien van een dubbele lens. Hiermee maak je goede foto’s met scherptediepte. Dit betekent dat alles er realistischer uitziet dan bij camera’s met slechts één lens.

Natuurlijk hebben de andere toestellen uit de iPhone 12 serie betere cameraspecificaties, maar je kunt natuurlijk niet alles hebben. De selfiecamera bestaat waarschijnlijk uit één lens. De software voor de iPhone-camera is wel uitgebreid, waardoor het resultaat veel beter is. Dit heeft natuurlijk ook met de betere processor te maken.

Processor, werkgeheugen en opslagruimte

Dat de iPhone 12 Mini voorzien is van de nieuwste Apple A14 processor is niks nieuws. Apple gebruikt namelijk altijd de nieuwste processors voor recente toestellen. Dit betekent dat alle iPhone 12 modellen voorzien zijn van deze razendsnelle processor. De A14 chip is getest op snelheid en efficiëntie. Wat blijkt? Deze processor is net zo snel als de allernieuwste Apple MacBook (15 inch).

Kijkend naar het werkgeheugen dan kun je rekenen op 4 GB. Heel basic maar wel effectief genoeg. De opslagruimte ligt op minimaal 64 GB maar mogelijk meer. Denk hierbij aan 128 GB. Het geheugen is net als bij alle andere iPhones niet uitbreidbaar.

Ondersteuning voor het 5G netwerk

Je hoort steeds meer over het nieuwste razendsnelle 5G netwerk. Dit volgt het 4G netwerk op. De iPhone 12 Mini is net als de andere iPhone 12 toestellen voorbereid op het 5G netwerk. Hiermee is de iPhone 12 serie de eerste van alle toestellen die 5G mogelijk maakt.

Apple wil kosten besparen

Dat iPhones de laatste jaren alleen maar duurder zijn geworden, dat is een feit. Maar ook een feit waar veel mensen niet blij mee zijn. Door prijzen van € 1000 of meer zijn iPhones vaak onbetaalbaar geworden. Apple heeft met de iPhone 12 Mini kosten willen besparen. Niet alleen met betrekking tot het design maar ook door het ontbreken van oordopjes in de verpakking. Ook ziet het ernaar uit dat er geen oplader aanwezig is. Wel ontvang je een Lightning naar USB-C kabel.

Dit kost de iPhone 12 Mini

Apple wil kosten besparen op dit mini toestel, maar wat moet hij dan uiteindelijk kosten? De iPhone 12 Mini is in ieder geval de voordeligste van het stel. De normale iPhone 12 moet rond de € 650 tot € 700 kosten. De iPhone 12 Mini zal in ieder geval onder de € 600 kosten. Apple heeft aangegeven dat het enige vertraging met de toestellen heeft opgelopen. Daarom ligt de releasedatum van de iPhone 12 Mini in oktober of november.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer