Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je wilt het eigenlijk niet meemaken: je iPhone gaat niet meer aan. Dit kan ontstaan na een lege batterij, waarbij het toestel niet wilt opladen. Er kan ook sprake zijn van een ander probleem. Ontdek waarom je iPhone niet meer aangaat en wat je hier tegen kunt doen.

IPhone valt plotseling uit

Het kan zijn dat je iPhone plotseling uitvalt, terwijl de batterij wel is opgeladen. Het is belangrijk om het probleem te achterhalen. Dit zijn de mogelijke oorzaken van een iPhone die plots uitvalt:

  • Het toestel is vastgelopen
  • Je hebt onlangs een fabriek herstel uitgevoerd
  • Het updaten naar nieuwe software is mislukt
  • Het toestel is gevallen of in het water terechtgekomen

In het laatste geval is de kans groot dat de iPhone defect is. Nu zijn de nieuwste iPhones waterdicht, maar kunnen hier geen urenlang in overleven. Voordat je de iPhone laten repareren, is het belangrijk om eerst naar de andere mogelijke oorzaken te kijken. Deze kun je namelijk zelf eenvoudig oplossen, zonder dure reparatiekosten.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Update software en fabrieksherstel

Je ontvangt een melding over de nieuwste software. Om je smartphone zo veilig mogelijk te houden is het belangrijk dat je de nieuwste software installeert. Op dit gebied kan het wel eens misgaan. De iPhone loopt vast, valt uit en wil niet meer opstarten.

Gelukkig kun je dit via iTunes herstellen. Sluit de iPhone op de pc aan een synchroniseer met iTunes. Kies voor de optie herstel iPhone. Als alles goed gaat, dan wordt de iPhone teruggezet naar de originele instellingen. Je kunt via iTunes de iPhone updaten naar de nieuwste iOS versie. Let op met een oudere iPhone, het nieuwste besturingssysteem werkt niet op oudere toestellen.

Had je onlangs een probleem met je iPhone en heb je deze teruggezet naar fabrieksinstellingen? Ook dan kan de iPhone vastlopen. Je iPhone gaat niet meer aan? Probeer het opstarten dan te forceren. Dit doe je door de homeknop en powerknop tegelijk in te drukken. Houdt deze twee knoppen minimaal 10 seconden vast. Bij het verschijnen van het Apple logo op het scherm kun je de knoppen loslaten.

IPhone gaat niet meer aan door een app

Soms is er een app die een conflict veroorzaakt. Ook nu weer moet je het opstarten forceren. Ga vervolgens naar instellingen à beheer opslagruimte à opslag. Selecteer de app die volgens jou het conflict veroorzaakt. Je kunt deze app tijdelijk of definitief verwijderen. Wil je de app tijdelijk verwijderen, selecteer deze en kies voor ruim op.

IPhone wil niet opladen

Ja Apple toestel wil niet aan na een lege batterij. Wanneer het toestel niet wil opladen, is dit een logisch gevolg. Laadt de iPhone niet op? Kijk dan eerst of er misschien stof en vuil in de lightning poort zit. Dit gebeurt wel vaker wanneer je het toestel in je broekzak stapt. Gebruik een dun staafje om stofjes en vuil te verwijderen. Je kunt eventueel ook de stofzuiger erop zetten. Kijk ook eens of de oplader of de kabel het wel doet. Dit test je door gebruik te maken van een andere oplader.

Soms wil de iPhone niet opladen als gevolg van een softwarefout. Forceer opnieuw opstarten en bekijk of je nu wel kunt opladen. Mocht dit allemaal niet werken, probeer dan draadloos op te laden. Dit kan uiteraard alleen bij toestellen die dit ondersteunen (vanaf iPhone 8). Als laatste redmiddel kun je contact opnemen met Apple support of naar een Apple Store gaan.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer