Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple heeft de iPhone 14 nog niet aangekondigd, maar het is nu al mogelijk om hoesjes te bestellen voor het nieuwe toestel. Zo kun je je nieuw iPhone meteen beschermen wanneer deze geleverd wordt. Naar verwachting zal Apple begin tot half september de opvolger van de iPhone 13 aan gaan kondigen. Niet geheel verrassend zal de nieuwe serie ‘iPhone 14’ gaan heten. Mocht je op zoek zijn naar een iPhone 14 mini, dan kom je bedrogen uit. In plaats daarvan komt Apple dit jaar waarschijnlijk met juist een groter broertje, de iPhone 14 Max. De verwachting van Apple is dat de toestellen net zo goed gaan verkopen als de iPhone 13.

Nu al hoesjes bestellen?

Je kunt nu al hoesjes bestellen voor een smartphone die nog niet uit is. Dat lijkt raar, want hoe kun je een hoesje kopen voor een product dat er niet is? De uitleg is vrij eenvoudig. Apple is namelijk al vroeg in het jaar begonnen met het maken van het ontwerp van de uiteindelijke iPhone 14. Het bedrijf uit Cupertino loopt ook al jaren vooruit op wat er gaat komen. Met andere woorden: wanneer de iPhone 13 net uit is, weet Apple al hoe de tekeningen voor de iPhone 14 of zelfs iPhone 15 er al uit gaan zien. Die tekeningen zijn alleen niet volledig definitief. Er wordt namelijk eerst een proefproductie gemaakt. Als blijkt dat daar problemen optreden die kunnen leiden tot grote vertragingen, wordt er van het ontwerp afgeweken.

Maar over het algemeen weet Apple dus al hoe de iPhones eruit komen te zien. Daardoor kun je je iPhone 14 hoesje nu al bestellen. Apple stuurt namelijk naar een aantal fabrikanten van accessoires de tekeningen door zodra het ontwerp volledig definitief is. De hoesjesmakers mogen de tekeningen niet lekken, want ze tekenen een geheimhoudingscontract. Maar de hoesjes worden al voordat de iPhone uitkomt gefabriceerd en verstuurd naar de webwinkels. Zo kunnen klanten meteen nadat de iPhone is aangekondigd alvast een hoesje in huis halen. Uit die telefoonhoesjes is vaak wel een schat aan informatie te halen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Wat zeggen hoesjes over de nieuwe iPhones?

De nieuwe hoesjes kunnen namelijk al een flink deel van het nieuwe ontwerp van de iPhones verraden. Als op de nieuwe hoesjes een bredere uitsparing voor de camera is te zien, is het veilig om aan te nemen dat Apple het camerasysteem op de schop neemt. Dat lijkt bij de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max inderdaad het geval te zijn. Er komt mogelijk een 48 megapixel camera, waardoor de camera nog verder naar voren uitsteekt.

Waar de fabrikanten van accessoires voorzichtiger mee zijn, is het van tevoren uitbrengen van screenprotectors. Immers: de screenprotectors worden op maat voor het scherm van het nieuwe toestel gemaakt. Daardoor kunnen deze schermbeveiligers al heel veel zeggen over hoe de nieuwe iPhone er van de voorkant uit komt te zien. Overigens zijn er wel al beelden gelekt van screenprotectors die voor de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max bedoeld zouden zijn. Daarop is een pilvormige vorm en een rondje te zien. Deze zijn bedoeld voor de Face ID camera en de microfoon. Daarmee valt er uit die nieuwe accessoires een schat aan informatie te halen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer