Back to Top

Bestel de iPhone 12 en ontvang € 100 korting op je AirPods

Wil jij als één van de eersten pronken met de nieuwe iPhone 12? Bestel deze dan nu met abonnement bij KPN!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De simkaart in een iPhone zorgt voor een koppeling tussen je provider en de iPhone. Iedere keer als de iPhone opstart wordt er gevraagd naar de pincode van je micro simkaart. Het is mogelijk om deze pincode te wijzigen / veranderen.

Vooralsnog is het nog steeds van belang dat de micro simkaart in je toestel zit. Het lijkt ons goed mogelijk dat dit in de toekomst zal veranderen door de snelle ontwikkelingen in techniek van vandaag de dag.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Simkaart pincode van je iPhone veranderen/verwijderen

Regelmatig krijgen wij berichten over of het mogelijk is om de pincode van de simkaart van een iPhone te veranderen of uit te schakelen. Sommige lezers vinden het hinderlijk, anderen willen de beveiling van hun iPhone hiermee verhogen.

De pincode van je iPhone micro simkaart kun je veranderen door deze stappen te doorlopen:

  • Open de ‘Instellingen’ app
  • Druk vervolgens op ‘Telefoon
  • Tap op ‘Simpincode

Het scherm wat vervolgens te zien is, net zoals op onderstaande afbeelding, geeft duidelijk weer wat de mogelijkheden zijn. Je kunt zowel de pincode uitschakelen als wijzigen.

Druk op ‘Wijzig pincode’ op de pincode van je iPhone te veranderen. Je toestel vraagt eerst om de oude pincode en daarna zal je de nieuwe pincode 2 keer moeten invullen.   

instellingen iphone simkaart wijzigen

Pincode uitschakelen

Je kunt ook kiezen om de ‘Simpincode’ uit te schakelen. Tap dan de optie op uit. Wij raden je wel aan om een pincode te houden vanwege de veiligheid. Hiermee voorkom je dat ongewenste gebruikers je simkaart kunnen gebruiken. 

Lees ook: 7 tips om je iPhone optimaal te beveiligen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer