Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf aan de slag te gaan met het repareren van hun iPhone. Dit is dan ook niet meer dan logisch, aangezien beschadigingen aan dit toestel tegenwoordig vaak voorkomen. Daarnaast is het voor in principe iedereen ook mogelijk om deze reparatie met succes uit te voeren. Wel is het in dit geval natuurlijk belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Gelukkig gaan we je hier vandaag alles over vertellen. Lees dan ook snel meer.

Zorg voor het juiste gereedschap

Of je nu het scherm, de batterij of één van de andere iPhone-onderdelen wilt vervangen, het is belangrijk dat je beschikt over het juiste gereedschap. Je zal dan ook merken dat het uitvoeren van de reparaties hierdoor aanzienlijk eenvoudiger wordt. Maak bijvoorbeeld gebruik van een iPhone reparatieset, waardoor je direct beschikt over al het gereedschap dat je nodig hebt.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Bespaar niet op de onderdelen

Hoe verleidelijk het ook klinkt, over het algemeen raden wij het niet aan om gebruik te maken van onoriginele of tweedehands onderdelen. Natuurlijk spreekt het voor zich dat deze onderdelen goedkoper zijn. Onoriginele onderdelen zullen echter de kwaliteit van Apple niet evenaren. Tweedehands onderdelen kunnen mogelijk een optie zijn, alleen weet je simpelweg nooit hoe lang deze onderdelen nog mee zullen gaan. Wanneer je geen risico wilt lopen raden wij je altijd aan om te kiezen voor originele Apple onderdelen.

Geen garantie

Een andere belangrijke factor om rekening mee te houden wanneer je zelf aan de slag gaat met de reparatie is dat je bijvoorbeeld bij een iPhone 11 achterkant vervangen geen aanspraak kan maken op garantie. Dit betekent dan ook dat je zeker van je zaak moet zijn. Wanneer je geen ervaring hebt met het uitvoeren van telefoon reparaties is het waarschijnlijk een betere optie om dit uit te besteden aan een professional. Wel dit natuurlijk wat duurder zijn dan wanneer je zelf aan de slag gaat.

Zorg voor een goede ondergrond

Een andere tip om de reparatie eenvoudiger te maken is dat je moet zorgen voor een stabiele ondergrond. Het repareren van een iPhone vraagt namelijk vaak om precisiewerk. Hierdoor is het van belang dat de ondergrond stabiel is. Zorg daarnaast ook voor een vlak oppervlak waar je alle schroefjes op neer kunt leggen. Je wilt deze niet verliezen tijdens de reparatie, omdat je hierdoor mogelijk je telefoon niet meer in elkaar kunt zetten.

Pak de handleiding erbij

Wanneer je nieuwe onderdelen online of in de winkel aanschaft kan je vaak rekenen op een handleiding. Wij raden het ten zeerste aan om deze handleiding zorgvuldig door te lezen en hier niet van af te wijken. Deze handleiding is namelijk niet voor niets opgesteld.

Wanneer je de tips uit dit artikel toepast verwachten wij dat het repareren van jouw iPhone niet al te veel problemen zal opleveren. Mocht dit nu wel het geval zijn is het natuurlijk altijd nog mogelijk om deze reparatie uit te besteden.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer