Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je hebt thuis was nog wel een iPhone liggen die je niet meer gebruikt. Wist je dat je iPhone inruilen voor geld ook echt iets oplevert? Je ontvangt direct of binnen enkele dagen geld, dit kun je weer gebruiken voor aankoop van een nieuwe iPhone. Of je doet er natuurlijk iets leuks van. Hoeveel je iPhone waard is dat hangt van verschillende zaken af. Lees hieronder wat je voor je iPhone kunt krijgen.

Apple inruilen voor geld via Apple Trade In

Sommige iPhones komen in aanmerking voor inruil, dit doe je via de officiële winkel. Je krijgt niet direct geld maar een cadeaubon voor de Apple Store. Zo kun je de cadeaubon besteden aan iets uit deze winkel, bijvoorbeeld een nieuwe iPhone, iPad of Apple Watch. Maar er zijn ook diverse accessoires beschikbaar.

De vraag is wat je iPhone via Apple Trade In oplevert. Hiervan hebben ze een overzicht op hun website staan. Om je een idee te geven vind je hieronder een kort overzicht (2021).

  • IPhone 11 Pro Max: tot € 700
  • IPhone 11: tot € 500
  • IPhone XS: tot € 330
  • IPhone 8 Plus: tot € 200
  • IPhone 7 Plus: tot € 145
  • IPhone 6s: tot € 45

Sommige toestellen komen helemaal niet in aanraking voor inruil. Bijvoorbeeld de iPhone 1 tot en met 5, deze zijn niks meer waard. Heb je de iPhone SE van de eerste generatie? Deze is tot € 40 waard, gooi hem dus zeker niet weg. Het model maar ook de staat van het toestel bepaalt de uiteindelijke prijs die je ervoor krijgt.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

IPhone verkopen via een inkoper

Je hebt ook bedrijven die gebruikte iPhones en andere smartphones inkopen. Dit betekent niet dat dit ook een betere keuze is. Sommige inkopers betalen zeer lage prijzen. Daarom is het aan te raden om de prijs te vergelijken met die van Apple Trade In.

Wees trouwens voorzichtig met het online inruilen van de iPhone voor geld. Soms word je een bedrag geboden maar ontvang je na het opsturen van het toestel uiteindelijk minder. De inkoper verklaart dan dat je toestel in minder goede staat is. Omdat terugsturen van de iPhone je geld kost besluit je vaak om toch maar met het lagere bedrag akkoord te gaan.

Naar een elektronicazaak

Bij verschillende elektronische zaken zoals Media Markt kun je je iPhone inruilen. Hiervoor ga je naar de winkel, maar je kunt ook online kijken wat de inruilwaarde is. Vervolgens moet je alsnog naar de winkel om de telefoon in te leveren. De medewerker bepaalt de waarde van het oude toestel. Wanneer je akkoord gaat met het bedrag dan ontvang je in veel gevallen een cadeaubon/cadeaukaart. Sommige zaken geven je contant geld, maar dit komt minder vaak voor.

Houd er rekening mee dat je een refurbished smartphone vaak niet kunt inruilen voor geld. Dan moet gezegd worden dat een medewerker dit vaak niet in de gaten heeft, op de buitenkant van de smartphone staat tenslotte niet dat het om een refurbished toestel gaat.

IPhone particulier verkopen

Je iPhone inruilen voor geld kan ook door deze particulier te verkopen. Vaak krijg je er dan een betere prijs voor dan wanneer je dit via Apple Trade In of een inkoper doet. Bij particulier verkopen is het belangrijk dat je de iPhone compleet aanbiedt. Dus inclusief oplader en het liefst met het originele doosje. Bijbehorende oortjes doe je er alleen bij wanneer deze niet gebruikt zijn.

Reset de iPhone van tevoren naar fabrieksinstellingen. Verwijder alle belangrijke of persoonlijke gegevens, dit moet niet te herleiden zijn naar jou. Maak het toestel met een zacht doekje schoon. Vervolgens maak je hier foto’s van en plaatst dit op een verkoopwebsite.

Zorg dat de koper de mogelijkheid heeft om het toestel te testen. Is de iPhone nog niet zo oud en zit er nog garantie op, dan moet je feitelijk de aankoopbon meegeven. Zo kan de koper gebruikmaken van de resterende garantieperiode.

Belangrijke aandachtspunten

Wanneer je een iPhone wilt inruilen voor geld dan moet deze aan een aantal eisen voldoen. Ten eerste is het belangrijk dat de iPhone aan kan. Zorg dus dat de accu voor minimaal 50% is opgeladen. Ook moeten alle toetsen aanwezig zijn. Bij de meeste iPhones is dit wel het geval. Controleer zelf of de belangrijkste functies werken. Denk hierbij aan het touchscreen, geluid, camera maar ook de knoppen en aansluitingen. Ook de trilfunctie moet werken, check dit even.

Wat gebeurt er met ingeleverde iPhones?

Je besluit je iPhone in te ruilen voor geld in dit doe je via een inkoper of Apple Trade In. Dit soort iPhones wordt gecontroleerd en eventueel gerepareerd. Vervolgens gaan deze terug de verkoop in, maar dan als tweedehands of refurbished toestel. Wanneer de iPhone niet in aanmerking komt voor een inruilactie dan wordt deze op een goede manier gerecycled. Hiermee help je het milieu.

Veel handel in iPhones

Wanneer jij je iPhone gaat inruilen voor geld dan merk je dat er genoeg opkopers zijn. Dit komt omdat er een levendige handel in iPhones is. Vooral nieuwere modellen zijn erg geliefd. Hier ontvang je dan ook de hoogste prijs voor, maar alleen wanneer het toestel in goede staat is. Zit er een flinke barst in het scherm of is er zelfs een stukje afgebroken? Dit brengt de waarde flink omlaag. Het is daarom belangrijk om je iPhone altijd goed te beschermen. Dit doe je met een smartphonehoesje of een schermprotector.

Heb je geld gekregen voor je oude iPhone en zoek je nog een nieuw toestel? Kijk eens bij onze vergelijker. Je kiest een of meerdere iPhones uit en vergelijkt deze met elkaar. Zo zie je direct welke iPhone het beste bij jouw wensen en eisen past. Natuurlijk zul je nog wat geld bij moeten leggen, maar het scheelt wanneer je de oude iPhone hebt ingeruild tegen geld. Kom je nog steeds geld tekort, denk dan eens aan een iPhone inclusief abonnement. Zo hoef je het toestel niet in één keer te betalen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer