Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je telefoon heeft meer mogelijkheden dan je wellicht beseft, maar vaak blijven de talloze verborgen instellingen en functies onbenut wanneer je hem voor het eerst in handen hebt. Het gebeurt soms dat je pas ontdekt hoe je iets eenvoudigs moet doen op het moment dat je het daadwerkelijk nodig hebt. Er zijn zoveel handige functies. Wij hebben 10 manieren om meer uit je iPhone te halen. Deze zal je hoogstwaarschijnlijk keer op keer blijven gebruiken.

Facetime beter maken

Stel je voor dat een vriend je belt voor een FaceTime-gesprek. Je wilt graag praten, maar je bent een beetje afgeleid. Er is een truc om te multitasken zonder onbeleefd over te komen. Met de iOS 14 kun je gebruik maken van Eye Contact. Zo lijkt het alsof je oogcontact houdt, zelfs als je naar een ander deel van je scherm kijkt. Het werkt zelfs wanneer je met meerdere mensen chat: Open Instellingen > FaceTime en schuif de schakelaar naast Eye Contact naar rechts om deze in te schakelen. Hierdoor kun je veel beter FaceTime-gesprekken voeren terwijl je andere dingen op je apparaat doet.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Screenshots maken en bewerken

Een van de handigste trucjes op je iPhone is het maken van screenshots. Het is eigenlijk heel simpel: je drukt tegelijkertijd op de thuisknop (of een volumeknop, afhankelijk van je model) en de sluimerknop, en zo wordt er een foto gemaakt van wat er op je scherm staat. Maar wist je dat je die screenshots ook meteen kunt delen? Als je de miniatuur van de screenshot in de linkerbenedenhoek even ingedrukt houdt, opent er meteen een menu waarmee je de screenshot kunt delen met anderen. En je kunt die screenshots ook gemakkelijk bewerken op je iPhone. Je kunt er notities aan toevoegen, bepaalde delen van de afbeelding markeren en nog veel meer! Zo kun je snel en handig informatie delen en bewerken met je iPhone.

Favoriete websites openen

Heb je websites die je vaak bezoekt en snel wilt openen zonder telkens het webadres opnieuw in te typen? Gelukkig zijn er verschillende handige manieren om dit te doen. Je kunt websites toevoegen aan je favorieten, bladwijzers maken of zelfs snelkoppelingen toevoegen aan het startscherm van je apparaat. Wil je regelmatig Tiktok volgers kopen, een kleding website bezoeken of de OV-app openen? Op deze manier kun je met slechts één tik eenvoudig en snel toegang krijgen tot je favoriete webpagina's.

Welk vliegtuig vliegt boven je hoofd?

Wil je een leuk spelletje spelen in je achtertuin? Kijk omhoog en probeer te raden waar het vliegtuig dat boven je vliegt naartoe gaat. Is het op weg naar Los Angeles, New York of misschien wel Parijs? Je kunt Siri eenvoudig vragen: "Welke vluchten zijn er boven mij?" en binnen enkele seconden geeft Siri je informatie over de luchtvaartmaatschappij, het vluchtnummer en de hoogte van het vliegtuig. Het is een leuke manier om jezelf en anderen te vermaken terwijl je naar de lucht kijkt.

Tikfout in rekenmachine-app herstellen

De Rekenmachine-app op je iPhone is behoorlijk populair, maar wist je dat je een typfout snel kunt corrigeren zonder het hele getal of de hele som opnieuw in te voeren? Het is eigenlijk heel simpel. Als je een fout hebt gemaakt, veeg gewoon met je vinger naar links of naar rechts over het getal bovenaan het scherm, en je zult zien dat de fout wordt gecorrigeerd. Deze handige truc kan je veel tijd en frustratie besparen bij het gebruik van de Rekenmachine-app.

Siri’s uitspraak aanpassen

Siri is behoorlijk slim, maar soms heeft de virtuele assistent moeite met de uitspraak van bepaalde namen. Gelukkig kun je haar een handje helpen. Open je Contacten en selecteer de contactpersoon waarvan je de uitspraak wilt corrigeren. Tik op Bewerken en voeg een veld toe. Kies Fonetisch voor de voornaam, middelste naam of achternaam. Voer een fonetische spelling in voor de naam van je contactpersoon in het Fonetisch veld. Tik op Gereed. Als je dit liever met je stem doet, zeg dan: "Hey Siri, leer de uitspraak van [naam van contactpersoon]." Siri zal vragen hoe je de voornaam en achternaam wil uitspreken en deze aanpassingen onthouden.

SOS-noodmelding

Je iPhone is niet alleen handig voor werk en communicatie met vrienden en familie, het kan ook levens redden dankzij de SOS-noodmelding-functie. Met deze functie kun je snel 112 bellen en je locatie automatisch delen met contacten die je als contacten voor noodgevallen hebt ingesteld. In noodsituaties kan de SOS-noodmelding op je iPhone van levensbelang zijn. Je moet deze functie wel goed instellen, zelfs als je hoopt dat je hem nooit nodig zult hebben. Bovendien kun je een Medische ID instellen op je iPhone, waardoor ambulancepersoneel snel toegang heeft tot belangrijke medische informatie als dat nodig is. Het is een kleine moeite die grote gevolgen kan hebben in geval van nood.

Je precieze locatie delen

Meestal wordt advies gegeven over hoe je je locatie kunt verbergen, maar soms is het juist belangrijk dat iemand weet waar je bent. Gelukkig hoef je geen ingewikkelde GPS-apps te gebruiken. Het is simpel: open een tekstbericht en tik op de profielfoto van degene met wie je je locatie wilt delen. Druk op 'Mijn huidige locatie verzenden' en de ontvanger zal zien waar je bent op de kaart. Je kunt ook kiezen voor 'Mijn locatie delen' en aangeven hoelang je je locatie wilt delen. Het is een handige manier om snel en nauwkeurig te laten weten waar je bent als dat nodig is.

Schermvullende foto’s voor contacten

Je kunt op je iPhone eenvoudig contacten voorzien van foto's, zodat je ze makkelijk herkent in je adresboek of favorietenlijst. Maar wist je dat je door de juiste foto in te stellen, deze schermvullend wordt weergegeven wanneer die persoon je belt? Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar stelt je ook in staat om direct te zien wie je probeert te bereiken. Je kunt schermvullende contactfoto's eenvoudig instellen en dit geeft je telefoongesprekken een persoonlijk tintje.

Je scherm schudden om typen ongedaan te maken

We maken allemaal wel eens fouten bij het versturen van berichten of bij het typen van tekst in notities of e-mails. Je kunt de verkeerde tekst markeren of de delete-knop ingedrukt houden, maar er is een eenvoudigere manier. Schud je telefoon en er verschijnt een venster 'Ongedaan maken typen' met de optie 'Ongedaan maken'. Tik op 'Ongedaan maken' en je woorden zullen verdwijnen. Schud de telefoon opnieuw en selecteer 'Opnieuw typen' als je ze terug wilt halen. Het is een handige truc om typfouten snel te herstellen. Met deze 10 iPhone-tricks in je arsenaal ben je goed uitgerust om nog beter met je iPhone om te gaan. Kende jij ze al?

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer