Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het aanzetten van een iPhone is heel eenvoudig. Houd de zijknop ingedrukt totdat het Apple logo verschijnt. Laat daarna de knop los. Het toestel start vanzelf op. Afhankelijk van de snelheid van je smartphone duurt dit enkele seconden.

Wil je iPhone niet opstarten? Dit kan verschillende oorzaken hebben. We geven je 5 oorzaken met oplossingen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

1. Lege batterij

Het is een open deur, maar met een lege batterij kan je iPhone niet opstarten. Je kunt op de zijknop drukken wat je wil maar er gebeurt helemaal niets. Je ziet wel het accu icoontje op het scherm verschijnen. Is deze rood gekleurd, dan is je accu echt wel leeg! Leg je iPhone aan de oplader en probeer het aanzetten van je smartphone op een later moment.

2. Zijknop werkt niet

Mochten de zijknoppen niet reageren of kapot zijn, dan kun je het toestel niet opnieuw opstarten. De enige oplossing voor dit probleem: de zijknop laten repareren. Ga hiervoor naar een Apple servicepunt of Apple Store. Mocht je nog garantie op het toestel hebben, dan hoef je waarschijnlijk niets te betalen. Uitgezonderd een defect door eigen schuld.

3. Vastgelopen iPhone

Misschien is je iPhone helemaal vastgelopen. Hij reageert dan nergens meer op, wat je ook probeert. Omdat opnieuw opstarten niet werkt, moet je kiezen voor geforceerd herstarten. Druk de powerknop en homeknop tegelijkertijd in. Dit moet je ongeveer 10 seconden lang volhouden. Wanneer het Apple logo op het scherm verschijnt kun je de knoppen loslaten.

4. Software- of hardwareprobleem

Applicaties die een conflict veroorzaken of misschien wel een defect aan de hardware. Het is niet altijd te zeggen wat precies het probleem is. Reageert de iPhone niet meer of kun je deze niet aanzetten, kies dan voor herstellen via iTunes. Sluit de iPhone op de pc aan en open iTunes. Het programma maakt automatisch een back-up. Kies binnen iTunes voor herstel iPhone. Na enige tijd wachten is je iPhone voorzien van de nieuwste iOS versie. Met deze methode kun je ook de iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen. Is het gelukt? Probeer of je de iPhone kunt aanzetten.

5. Contact opnemen met Apple

Helaas werken bovenstaande oplossingen niet altijd. Mocht de iPhone nog steeds niet aangaan, neem dan contact op met de technische afdeling van Apple. Dit kan telefonisch, via de chat of door gebruik te maken van het contactformulier. Vooral bij (vrijwel) nieuwe iPhones is het belangrijk om contact op te nemen. Mogelijk heb je nog garantie op het toestel en kan Apple iets voor jou betekenen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer