Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone 8 zal de eerste iPhone met een OLED-scherm zijn, aan het eind van dit jaar zal deze waarschijnlijk verschijnen. Apple is echter al bezig met de verderliggende toekomst.

Volgens Korea Economic Daily investeert Apple op dit moment namelijk het monsterbedrag van 2,3 miljard euro in LG Display. Met deze investering zet Apple een nieuwe stap in de richting van de productie van OLED-schermen.

Lees ook: Retina versus OLED

De oude vertrouwde LCD Retina-schermen van Apple zullen dit jaar plaats gaan maken voor een nieuw OLED-scherm. Voor de OLED-schermen zal Apple in de toekomst weer willen gaan samenwerken met LG. De huidige LCD-schermen van Apple vinden namelijk al hun oorsprong bij LG. Het OLED-scherm van de Apple iPhone 8 en Apple iPhone 8 Plus, zal eerst echter geproduceerd worden door Samsung. Samsung is op dit moment namelijk de enige producent van kleine OLED-displays. De investering van 2,3 miljard euro zal zich dus pas op de langere termijn terugverdienen. Met de investering zal LG in staat zijn vanaf 2019 45.000 OLED-displays per maand te produceren. Het ziet er nu dus naar uit dat de grote overgang van LCD naar OLED nog niet in 2018 zal plaatsvinden.

Het ziet er naar uit dat de deal met LG bijna helemaal rond is. Met LG als partner kan Apple de levering van voldoende OLED-schermen veiligstellen. Daarbij is de kans groot dat LG speciaal voor Apple een aparte productielijn voor iPhone-schermen zal opzetten. Met dit nieuws worden eerdere geruchten bevestigd. Zo is de kans nu inderdaad erg groot dat Apple in 2019 inderdaad volledig met OLED-schermen werkt.

Lees ook: Samsung produceert 75 miljoen OLED schermen voor Apple

Voor nu is Apple nog even afhankelijk van Apple. Volgens de geruchten machine heeft het bedrijf 70 miljoen OLED-schermen voor de iPhone 8 bij Samsung besteld.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer