Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De mobiele provider Simyo is de beste prepaid aanbieder over de periode van 2022-2023. Dat heeft de grootste simkaart vergelijker van Nederland, prepaidsimkaart.nl, bekend gemaakt. De online vergelijker hield een verkiezing en stelde verschillende criteria op, op het gebied van prepaid. Daarbij kwam Simyo als beste uit de bus, met als tweede provider Vodafone en daarna KPN.

Simyo sleept de prijs in de wacht

De website prepaidsimkaart.net heeft Simyo bekroont tot absolute winnaar van de verkiezing. De telecomprovider zegt in een reactie erg blij te zijn met het winnen van de wedstrijd. “Het is een mooie mijlpaal om al tien jaar op rij de Beste Prepaid Provider te zijn. We zijn blij dat we opnieuw verkozen zijn. We verbeteren steeds weer onze prepaid dienstverlening, zodat we altijd de beste service kunnen bieden.” Het bedrijf zegt zich ook dit jaar weer in te spannen om volgend jaar de prijs opnieuw in de wacht te kunnen slepen.

Simyo valt vooral op doordat het goed scoort op gebied van klantenservice en snelheid van een prepaid simkaart. Daarnaast wist de provider veel punten te behalen op categorieën als ‘tarieven’ en ‘keuze van de bezoekers’. In een online peiling stemde het grootste deel van de online bezoekers op Simyo als beste prepaid provider.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Prepaid internet steeds populairder

Steeds meer Nederlandse klanten maken gebruik van prepaid internet, waarbij het alleen mogelijk is om data op een prepaid kaart te gebruiken. Uit onderzoek van PrepaidSimkaart.net blijkt dat er steeds meer vraag naar is en dat meer klanten de keuze voor zo’n simkaart maken.

Prepaid voor veel Nederlanders de beste oplossing

Volgens Donat Berisha, Business Strateeg van PrepaidSimkaart, is de keuze voor een prepaid simkaart voor veel Nederlanders de beste oplossing voor een mobiele aansluiting. Nog steeds is het gebruik van de prepaid simkaart erg geliefd. “Om deze reden brengen we ieder jaar de prepaid markt volledig in kaart. We hebben de providers dit jaar vergeleken op 34 verschillende punten. Simyo wist de meeste punten te behalen en is daarmee de beste prepaid aanbieder van 2022-2023”, zo stelt Berisha.

Bij het uitroepen van een winnaar kregen alle providers punten toegekend in verschillende categorieën, zoals bijvoorbeeld ‘tarieven’ en ‘klantenservice’. Ook mochten bezoekers op de website zelf een stem uitbrengen op welke provider zij de beste prepaid simkaartaanbieder vinden. De providers gaan ook met hun tijd mee, want het is steeds vaker mogelijk om gebruik te maken van prepaid 5G of een eSIM te gebruiken in een ondersteund toestel.

Top 3

Simyo blijkt uit de verkiezing als beste keuze uit de bus te komen. Het bedrijf wist 223 punten te behalen op 34 verschillende criteria. Op de tweede plaats staat Vodafone, met 205 punten. Daarmee heeft Simyo ruim gewonnen. De derde plaats is voor KPN. Die provider wist een score van 198 punten te behalen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer